ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Μεράκι, τέχνη και ψυχή ο χορευτής σαν βάζει»

«Μεράκι, τέχνη και ψυχή ο χορευτής σαν βάζει» είναι ο τίτλος της ετήσιας παράστασης του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, με τη συμμετοχή όλων των χορευτών του, που διοργανώνεται την Κυριακή 14 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας.

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου αποτελεί πολύκεντρο δραστηριοτήτων, όπου, εκτός του τομέα εκμάθησης εκατοντάδων χορών, τραγουδιών και δρώμενων από όλη την Ελλάδα, ενεργοποιείται εδώ και δεκαετίες, μεταξύ άλλων, στους τομείς διοργάνωσης σεμιναρίων χορού, θεματικών συναυλιών, συνεδρίων, θεματικών μουσικοχορευτικών παραγωγών και παράλληλων θεματικών εκδηλώσεων. Έχει δώσει πάνω από 600 παραστάσεις στην Ελλάδα και στις τέσσερις ηπείρους της Γης. Μεταξύ των διακρίσεων του ξεχωρίζουν τα πρώτο και τρίτο βραβείο σε φεστιβάλ στη Λιθουανία και ένα ρεκόρ Γκίνες. Συνεργάστηκε με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ συχνή είναι η παρουσία του ενώπιον Προέδρων Δημοκρατίας, πρωθυπουργών, Πατριαρχών κ.ά.
Επιμέλεια – διδασκαλία Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης (εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Σεμινάριο κεφαλόδεσμου, «Σπάργανα» και κάλαντα τον Δεκέμβριο

Ηπειρωτικός Αγών

Γιορτή απόσταξης τσίπουρου για 22η χρονιά

Έβαλαν μεράκι, τέχνη και ψυχή