ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Φιλοσοφία και Κινηματογράφος» με ομιλίες και «Inception»

Η ταινία του Christopher Nolan «Inception» (2010, 148΄) θα προβληθεί την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στο πλαίσιο του Εργαστηρίου «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος» και του αφιερώματος στην Τεχνητή Νοημοσύνη, που οργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο κοντινό μέλλον, ο Ντομ Κομπ είναι ένας κλέφτης ιδεών. Μαζί με την ομάδα του, μπαίνουν σε όνειρα πλούσιων στόχων και τους κλέβουν την ιδέα που θέλουν τα αφεντικά τους, όσο κοιμούνται. Όμως, ο Σάιτο, ένας πλούσιος επιχειρηματίας κάνει στον Κομπ μια πρόταση. Αν ο Κομπ και η ομάδα του καταφέρουν αυτή τη φορά να εμφυτεύσουν μια ιδέα στον ανταγωνιστή του, ο Σάιτο θα βοηθήσει τον Κομπ να φτάσει νόμιμα στις ΗΠΑ για να ξαναδεί τα δύο μικρά παιδιά του. Πρώτα όμως, ο Κομπ πρέπει να οργανώσει μια νέα ομάδα.
Πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κεν Γουατάναμπε, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Έλλιοτ Πέιτζ, Τομ Χάρντι, Κίλιαν Μέρφι, Ντίλιπ Ράο, Τομ Μπέρεντζερ και Μάικλ Κέιν.
Θα προηγηθούν, στις 7 το απόγευμα, ομιλίες του μέλους ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννας Μπουκουβάλα και του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων
του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Πέτρου Μαρτινίδη.

Σχετικά άρθρα

Ευκαιρίες, διλλήματα και κίνδυνοι από την Τεχνητή Νοημοσύνη

«Οι καταραμένοι» του Βισκόντι στο Εργαστήρι «Φιλοσοφία & Κινηματογράφος»

Φιλοσοφία και Κινηματογράφος με «Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη»