ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Φιλοσοφία και Κινηματογράφος» με ομιλίες και «Ex machina»

Μια βραδιά με ομιλίες και προβολή ταινίας στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» διοργανώνει την Κυριακή 5 Μαρτίου το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος» και του αφιερώματος στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με ομιλία του μεταδιδακτορικού υπότροφου στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μανόλη Σίμου και του επίκουρου καθηγητή Σύγχρονης Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ορέστη Παλέρμου.
Θα ακολουθήσει, στις 8.30 το βράδυ, η προβολή της ταινίας «Ex machina» (2014, 108΄) σε σκηνοθεσία Άλεξ Γκάρλαντ. Πρωταγωνιστούν οι Ντόναλ Γκλίζον, Όσκαρ Άιζακ, Αλίσια Βικάντερ. Ένας νεαρός ταλαντούχος προγραμματιστής επιλέγεται από έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία – εφευρέτη για να γίνει ο αποκλειστικός μάρτυρας ενός πρωτοποριακού πειράματος. Απομονωμένος μαζί του, σε ένα μυστικό εργαστήριο, πρέπει να αξιολογήσει την Έιβα, ένα θηλυκό ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη.

Σχετικά άρθρα

Ευκαιρίες, διλλήματα και κίνδυνοι από την Τεχνητή Νοημοσύνη

«Οι καταραμένοι» του Βισκόντι στο Εργαστήρι «Φιλοσοφία & Κινηματογράφος»

Φιλοσοφία και Κινηματογράφος με «Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη»