ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«801,5 m» με αφορμή την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

«801,5 m» είναι ο τίτλος της παράστασης θεάτρου ντοκουμέντο, που θα ανεβάσει η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων από τις αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου.

«Ήταν Φεβρουάριος του 2015 στα Ιωάννινα, όταν ο νεαρός φοιτητής έφυγε από τη ζωή. Δε γνωρίζουμε τι μπορεί να σκεφτόταν, τι να ήθελε να πει παρά μόνο ερμηνείες είμαστε ικανοί να κάνουμε. Η παράσταση 801,5 m είναι ο χώρος όπου μας επιτρέπονται αυτές οι ερμηνείες. Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη αποτελεί την αφορμή να ακούσουμε αυτούς που δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να μιλήσουν», αναφέρεται σε σημείωμα για την παράσταση.
H σκηνοθεσία και η σύλληψη της ιδέας είναι του Χάρη Πεχλιβανίδη και παίζουν οι Αφροδίτη Αθανασιάδου, Μαρία Αποστολακέα, Κίκα Ζαχαριάδου, Γίαννης Κοντός και Φάνης Κοσμάς. Σύμβουλος δραματουργίας Κορίνα Βασιλειάδου, σκηνογραφία Χρήστος Κόλλιας, μουσική Δημήτρης Καραγεώργος, φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος, ενδυματολογία Αφροδίτη Μίτση, βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Κεβρεκίδου και graphicdesign WOW.
Παραστάσεις θα δίνονται από τις 4 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου, Πέμπτη με Κυριακή, στις 9.15 το βράδυ, στο Καμπέρειο Θέατρο (ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στην έναρξη όπως και στη λήξη των παραστάσεων λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στον καλλιτεχνικό κλάδο και των επερχόμενων εθνικών εκλογών).
Εισιτήρια από το viva.gr. Η προπώληση θα ξεκινήσει σύντομα.

Σχετικά άρθρα

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων – Με 14 παραστάσεις ο «Ερασιτεχνικός Μάιος»

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»