ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Υποψήφιος για Grammy με ευχές από τον Δήμο Πωγωνίου

Βραβείο Grammy στην κατηγορία «Καλύτερο Λάτιν Τζαζ Άλμπουμ» διεκδικεί ο λαουτίστας Βασίλης Κώστας, με καταγωγή από τη Βήσσανη Πωγωνίου, για τον δίσκο «Crisalida» ως μέλος του μουσικού σχήματος «Global Messengers».

H 65η τελετή των βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες, όπου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της υποψηφιότητας. Στη συγκεκριμένη κατηγορία συναντά κανείς σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Arturo Sandoval, Miguel Zenón, Arturo O’Farrill & The Afro Latin Jazz Orchestra και η Flora Purim.
«Ο Βασίλης Κώστας είναι μία σπουδαία προσωπικότητα κι ένας άξιος μουσικός που έχει καταφέρει, παρά το νεαρό της ηλικίας του, να αφήσει το δικό του στίγμα. Το ταλέντο του έχει αναγνωριστεί εντός κι εκτός Ελλάδας αλλά εμείς στην ιδιαίτερή του πατρίδα έχουμε την τύχη να τον γνωρίζουμε και ως άνθρωπο σεμνό, ταπεινό και με ευγένεια ψυχής. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διεκδίκηση του βραβείου», δηλώνει ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.
Ο Δήμος Πωγωνίου υπενθυμίζει ότι στις 13 Αυγούστου είχε πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Βελλάς μια ξεχωριστή συναυλία, που ένωσε επί σκηνής τον βραβευμένη διεθνή λαουτίστα με το ζωντανό θρύλο Πετρολούκα Χαλκιά και 18 νέους μουσικούς, μέλη του επίλεκτου μουσικού συνόλου Ηπειρώτικο Ensemble.Είχε προηγηθεί 7ημερο πρόγραμμα στη Βήσσανη με καθημερινά μαθήματα και σεμινάρια με εξέχουσες μουσικές προσωπικότητες.

Σχετικά άρθρα

Παρουσίασε τις «Όψεις της ψυχής» στην Κληματιά

Ηπειρωτικός Αγών

«Από τη Βοστώνη στο Πωγώνι»

Ηπειρωτικός Αγών

Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble υπό την αιγίδα της Μητρόπολης

Γεωργία Χαλάτση