ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Κινούμενα Τοπία» από την Α Priori Dance Co. στην Καλαμπάκα

Μια περιπατητική, παραστατική δράση σύγχρονου χορού με συμμετοχικά στοιχεία και τίτλο «Κινούμενα Τοπία», στο φυσικό τοπίο της Καλαμπάκας, προτείνει η ομάδα σύγχρονου χορού Α Priori Dance Co. για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου.

Η χορογράφος της ομαδας Α priori Dance Cο. Ελεονώρα Ηλία φέρνει κοντά μια ομάδα καλλιτεχνών, η οποία εκφράζει την κοινή πεποίθηση της ανάπτυξης καλλιτεχνικού έργου στο φυσικό τοπίο των περιφερειών και της προσβασιμότητας του σύγχρονου χορού σε ευρύτερο κοινό στη χώρα. Για τους λόγους αυτούς, επιλέγει να δραστηριοποιηθεί καλλιτεχνικά σε περιβαλλοντικά οικοσυστήματα.
«Οι καλλιτέχνες Ελεονώρα Ηλία, Σόνια Ντόβα, Μαριέλα Νέστορα και Δημήτρης Καραγεώργος, προερχόμενοι από τα πεδία του χορού και της μουσικής αντίστοιχα και αξιοποιώντας τη φυσική, εικαστική σκηνογραφία του τοπίου, πειραματίζονται και συμπλέκουν στη δημιουργία μιας διευρυμένης χορογραφικής σύνθεσης, προσπαθώντας να κατανοήσουν τον χώρο με ευαισθησία και να επανα-διατυπώσουν τη σχέση τους με τη φύση, εφαρμόζοντας πολυεπίπεδα την έννοια της φροντίδας.
Η παραστατική δράση αξιοποιεί τα φυσικά στοιχεία του τόπου της Καλαμπάκας, ώστε η σύμπραξη τριών πεδίων σύγχρονης τέχνης -του χορού, των εικαστικών και της μουσικής- να “μεταμορφώσει” τον χώρο και να δημιουργήσει μια εναλλακτική σκηνή σύγχρονου χορού σε σημεία του δημόσιου χώρου της κοινότητας, μέσω μιας χαρτογραφημένης διαδρομής.
Επεισόδια χορού θα διαμορφώσουν οπτικοακουστικές και “απτικές” εικόνες, επιτρέποντας σε κάθε θεατή να συνδεθεί με την παράσταση μέσα από τις αισθήσεις του και να συν-διαμορφώσει το τελικό παραστατικό αποτέλεσμα της δράσης», αναφέρεται σε κείμενο για τη δράση.
Καλλιτεχνική ιδέα – χορογραφία Σόνια Ντόβα και Ελεονώρα Ηλία, δραματουργια-καλλιτεχνική σύμβουλος Μαριέλα Νέστορα, μουσική σύνθεση – ηχοτοπία Δημήτρης Καραγεώργος, γραφιστική επεξεργασία έντυπου υλικού Σόνια Ντόβα και Μαριέλα Νέστορα.
Σημείο συνάντησης και έναρξης της δράσης είναι η Πλατεία Σοποτού (πάνω από την Κόκα Ρόκα), στις 12.30 το μεσημέρι. Λόγω περιορισμένου αριθμού θεατών σε κάθε περιπατητική δράση, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν κράτηση θέσεων, είτε αποστέλλοντας email στη διεύθυνση eleonorailia@gmail.com είτε τηλεφωνικά στο 6976453246, ενημερώνοντας για την ημερομηνία επιλογής τους.
Η εκδήλωση Beyond the Urban: Performing Ecosystems πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (εκδηλώσεις χορού 2022).

Σχετικά άρθρα

“Asplenium” από τις ομάδες A priori Dance Co. και Random Magnetic Moments

16 Steps To The Ground στη Μηλιά Μετσόβου

Μια παραστατική δράση σύγχρονου χορού στη Μηλιά