ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Φορά τα γιορτινά του το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Με ποικίλες και διαδραστικές χριστουγεννιάτικες δράσεις για τους μικρούς φίλους του θεάτρου συμμετέχει στο πνεύμα των ημερών το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, φορώντας τα γιορτινά του.

Κρυμμένοι θησαυροί στο Καμπέρειο θέατρο, που περιμένουν τους ακούραστους εξερευνητές να τους αποκαλύψουν, ξωτικά και καλικάντζαροι υπό τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις «μακρινές γειτονιές» των Ιωαννίνων αλλά και θέατρο δρόμου με τραγούδια και κάλαντα από τα ερασιτεχνικά τμήματα του ΔΗΠΕΘΕ, θα πλημμυρίσουν τις πλατείες και τους δρόμους των Ιωαννίνων και όχι μόνο.
Την Παρασκευή στις 23 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, σε συνεργασία με τo ΚΔΑΠ Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί στο Καμπέρειο Θέατρο το διαδραστικό κυνήγι θησαυρού «Ο φεγγαροσκεπαστής» σε σχεδιασμό των Κωνσταντίνας Κωνσταντοπούλου και Μαρίας Κεβρεκίδου. Στο κυνήγι θησαυρού μπορούν να συμμετέχουν παιδιά 5-12 ετών. Απαραίτητη η κράτηση θέσης(περιορισμένος αριθμόςθέσεων) στα τηλέφωνα 6930078797 και 6973942189 ή στο mail ergastiriadipethei@gmail.com.
Την ίδια ημέρα, σε τρία κεντρικά σημεία της πόλης, θα παρουσιαστεί το θεατρικό δρώμενο «Η μοναξιά και τ’ όνειρο» σε σχεδιασμό και επιμέλεια της Άννας-Μαρίας Μπούτνιοκ. Η ομάδα ενηλίκων της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ θα αφηγηθεί μέσα από σωματικές φόρμες τη μοναξιά και την ελπίδα των ημερών. Τα σημεία, που έχουν επιλεγεί, είναι ο πεζόδρομος Παπάζογλου (18:00), η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη(18:30) και ο πεζόδρομος Μιχαήλ Άγγελου(19:00).
Τέλος, το ΔΗΠΕΘΕ επισκέπτεται τις «μακρινές γειτονιές» και διοργανώνει διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια με τίτλο εμπνευσμένο από τη φετινή Παιδική Σκηνή «Μια Γιορτή τα Χριστούγεννα». Οι ιστορίες, που συνδυάζουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και την παράδοση, θα προσφέρουν ψυχαγωγία, χαρά και γέλιο στους μικρούς φίλους του θέατρου. Σχεδιασμός και οργάνωση Χρήστος Χρήστου και Άννα-Μαρία Μπούτνιοκ. Η αρχή γίνεται από την κεντρική πλατεία Περάματος την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου (17:00) και ακολουθούν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου (12:00) η κεντρική πλατεία Γοργόμυλου, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου η κεντρική πλατεία Πεδινής (11:00) και η κεντρική πλατεία Κοσμηράς (13:00), καθώς και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου η αίθουσα του Πολιτιστικού χώρου Δροσοχωρίου (11:00) και η κεντρική πλατεία Κουτσελιού (13:00).

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο