ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Στις 20 Ιουλίου η πρεμιέρα για το «Μάθημα Ιστορίας»

Με αφετηρία την 20η Ιουλίου και το υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ «Κ. Φρόντζος», θα ξεκινήσει το ταξίδι της στην Ήπειρο και σε επιλεγμένες εκδηλώσεις της χώρας η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων «Μάθημα Ιστορίας» του Σάκη Σερέφα.

Το έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα από τη Θεσσαλονίκη παίρνει σάρκα και οστά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πετρόπουλου. Το «Μάθημα Ιστορίας» εμπνέεται από τη Μικρασιατική καταστροφή και ψηλαφίζει τις έννοιες της ιστορικής μνήμης, του πολέμου και της προσφυγιάς. Με αφορμή, λοιπόν, ένα ιδιότυπο μάθημα ιστορίας, το θεατρικό έργο του Σάκη Σερέφα μεταφέρει στο παρόν το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής με όσες κωμικές αλλά και δραματικές στιγμές μπορεί να επιφέρει η σύγκρουση της ιστορίας με το σήμερα.
Ερμηνεύουν οι Αφροδίτη Αθανασιάδου και Χρήστος Χρήστου, ο οποίος έχει αναλάβει και την οργάνωση των παραστάσεων μαζί με τη Μαρία Τσαμπά. Ζωντανή μουσική επί σκηνής Γιάννης Μαθές. Σκηνικά-Κοστούμια Μαρίνα Κωνσταντινίδου, κινησιολογία Χάρης Πεχλιβανίδης, φωτισμοί Παναγιώτης Μανούσης, βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Κεβρεκίδου, ηχητική κάλυψη Δημήτρης Καραγιώργος, χειρισμός φωτισμού Δημήτρης Νικολάου, τεχνικοί Θανάσης Ζιάβρος και Λευτέρης Καραμανωλάκης.
Η ώρα έναρξης της πρεμιέρας είναι στις 9.30 το βράδυ. Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ κανονικό, 7 ευρώ εκπτωτικό (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών) και ομαδικό – συλλόγων (άνω των 15 ατόμων) και 3 ευρώ για άνεργους και ΑμεΑ.
Προπώληση από το Viva.gr. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2651025670 και 2651073233 (09:30 – 13:30).

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο