ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Μια κοινωνική σάτιρα βασισμένη στους «Ιππείς»

Την παράσταση «παρΙΠΠΗΣ», μια κοινωνική σάτιρα βασισμένη στους «Ιππείς» του Αριστοφάνη, φιλοξενεί η Θεατρική Συμπαιγνία στο αίθριο της «Σκηνής 125» (εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.), την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 9.30 το βράδυ.

Δύο δούλοι ξεθεωμένοι και βασανισμένοι από τον αφέντη «ΑΠΟΚΕΙ», που τον έχει διορίσει ο αρχιαφέντης ΓεροΔήμος ο Ψηφοφορίτης γενικό επίτροπο του κράτους, προσπαθούν να βρουν τρόπο να τον διώξουν. Με αφορμή έναν χρησμό, αποφασίζουν ότι ένας περαστικός περιθωριακός πωλητής σαλαμιών-φαλλών είναι η σανίδα σωτηρίας τους. Τον πείθουν πως το δίχως άλλο είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να εξουδετερώσει τον αφέντη «ΑΠΟΚΕΙ» και να κυβερνήσει το κράτος. Το όνομα αυτού «ΑΠΟΔΩ». Ο «ΑΠΟΔΩ» ένας πλανόδιος, πονηρός και πρόστυχος πωλητής σαλαμιών-φαλλών πιστεύει στον χρησμό και η αντιπαράθεση είναι αναπόφευκτη…! Ο «ΑΠΟΚΕΙ» και ο «ΑΠΟΔΩ» συναντούν τον «Δήμο τον Ψηφοφορίτη» και, όπως φαίνεται, μόνο το κοινό μπορεί να δώσει την λύση σε αυτή την κόντρα και να βοηθήσει τον «Δήμο τον Ψηφοφορίτη» να πάρει τη σωστή απόφαση και να στείλει εκεί που πρέπει τον μεγαλύτερο καραγκιόζη απ’ τους δύο υποψήφιους. Η παράσταση σατιρίζει τη μορφή της εξουσίας και τα παρελκόμενά της, που επαναλαμβάνονται στο πέρασμα των χρόνων.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Τσάκωνα, η μουσική του Άγγελου Παπαγγελόπουλου, η κίνηση της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου και η σκηνογραφία της Μαρίας Βασιλάκη, ενώ το έντυπο και το ηλεκτρονικό υλικό σχεδίασε ο Γιώργος Πλατανιάς.

Παίζουν οι ηθοποιοί Άννα Ζιάκα, Κατερίνα Κολλυροπούλου και Γεώργιος Κομνηνόγλου.

Διάρκεια: 60 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: 11 ευρώ γενική είσοδος, 9 ευρώ μειωμένο και στην προπώληση. Τηλέφωνα κρατήσεων: 2651312830, 2651037676, 6945533242 και 6944503266. Προπώληση εισιτηρίων στο καφέ – μπαρ «Σκάλα», στη «Θεατρική Συμπαιγνία», στη «Σκηνή 125» και ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/theater/parippis-1/