ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Μάθημα Ιστορίας» η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Το «Μάθημα Ιστορίας» του Σάκη Σερέφα θα αποτελέσει την καλοκαιρινή παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, το οποίο αποχαιρετά έναν ακόμη ιδιαίτερο χειμώνα και μπαίνει σε καλοκαιρινή τροχιά.

Με αφορμή ένα ιδιότυπο μάθημα ιστορίας, το θεατρικό έργο του Σ. Σερέφα μεταφέρει στο παρόν το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής με όσες κωμικές αλλά και δραματικές στιγμές μπορεί να επιφέρει η σύγκρουση της ιστορίας με το σήμερα.
Για τις ανάγκες της θεατρικής αυτής παραγωγής, την οποία θα υπογράψει ο Δημήτρης Πετρόπουλος, θα πραγματοποιηθεί ακρόαση ηθοποιών το Σάββατο 21 Μαΐου στο «Καμπέρειο» θέατρο. Οι ενδιαφερόμενοι ηθοποιοί μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ergastiriadipethei@gmail.com έως την Πέμπτη 19 Μαΐου. Στους συμμετέχοντες στην ακρόαση θα σταλεί απόσπασμα του θεατρικού έργου «Μάθημα ιστορίας», που θα χρησιμοποιήσουν στην ακροαματική διαδικασία, όπως και η ώρα διεξαγωγής της.
Πριν το «Μάθημα Ιστορίας», το οποίο θα παρουσιαστεί σε περιοδεία στην Ήπειρο, στο «Καμπέρειο» θέατρο θα πραγματοποιηθεί στις 8-10 Ιουνίου ένα τριήμερο αφιέρωμα στην Εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων. Την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί η παράσταση «Μέρα Σάββατο» σε σκηνοθεσία της Irène Bonnaud και σε ερμηνεία της Φωτεινής Μπάνου (ώρα 21:00). Την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα προβληθεί με δωρεάν είσοδο για το κοινό το ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες: Οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη.
Στο μεταξύ, για ακόμα μια χρόνια θα συνεχιστεί η παράδοση του «Θερινού Μαντείου», για το οποίο ημερομηνίες, πρόγραμμα και περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο