ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Στ. Κοτσίκος

Στα 68 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης θεάτρου Στέφανος Κοτσίκος, ο οποίος υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων από τον Σεπτέμβριο του 1990 έως τον Μάιο του 1993, αφήνοντας ένα αξιόλογο έργο στη διάρκεια της θητείας του.

Ο Στέφανος Κοτσίκος, ο οποίος γεννήθηκε στη Χίο το 1950, υπήρξε μαθητής του Καρόλου Κουν στο θέατρο Τέχνης και του Pierre Vιdal- Naquet στην Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, το Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά και τον Θίασο του Δημήτρη Χορν έως το 1980, οπότε και μετοίκισε στο Παρίσι.
Στη μακρά του πορεία στον χώρο του θεάτρου, τιμήθηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας του Α’ Φεστιβάλ Νέων Θιάσων της πόλης Le Pecq της Γαλλίας και με το Μετάλλιο του δήμου Ιωαννίνων.
Στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σκηνοθέτησε, επίσης, έξι θεατρικές παραγωγές, έπαιξε ως ηθοποιός, ενώ συμμετείχε και με άλλες καλλιτεχνικές ιδιότητες στις επαγγελματικές του παραγωγές. Πριν δύο χρόνια στελέχωσε την ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ για δύο θεατρικές περιόδους διδάσκοντας στα εργαστήριά της.
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του καταξιωμένου καλλιτέχνη και υπέροχου ανθρώπου Στέφανου Κοτσίκου. «Ο Στέφανος Κοτσίκος άφησε το δικό του, ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο, καλλιτεχνικό στίγμα στα θεατρικά δρώμενα της Ηπείρου, αλλά και με την εν γένει παρουσία του σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο

«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Μπαίνει ο σπόρος για ένα νέο κλειστό θέατρο