ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Φροσύνη» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Φροσύνη» παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, με αφορμή την περιοδική έκθεση «Επαναcύσταση ’21: Ήπειρος».

Η παράσταση επιχειρεί να ταξιδέψει το κοινό στα Γιάννενα του 1800, αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα της εποχής του Αλή Πασά. Είναι βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία και περιγραφές ευρωπαίων περιηγητών της εποχής, σε ποιήματα που έχουν γραφτεί για την κυρα-Φροσύνη από τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και τον Αλέξανδρο Ραγκαβή, καθώς και στη λαϊκή μυθοπλασία. Η ζωή και το τέλος της κυρα-Φροσύνης αποτελούν για την πόλη των Ιωαννίνων και τη Λίμνη Παμβώτιδα μια πολύ γνωστή και γοητευτική ιστορία, χωρίς κανείς πια να μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από τον μύθο!
Τα κείμενα είναι της Μαρίας Μαχαίρα, η οποία θα είναι και η αφηγήτρια, ενώ η σύνθεση και οι στίχοι των τραγουδιών του Αντώνη Καρασταμάτη, ο οποίος θα ερμηνεύσει και θα παίξει κρουστά. Στη μουσική επένδυση, την ενορχήστρωση την κιθάρα και τα sampler effect ο Αλέξης Τσιώνης, ενώ τους φωτισμούς επιμελείται ο Γιάννης Βαλεράς.
Η έκθεση «Επαναcύσταση ’21: Ήπειρος», αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, θα παραμείνει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 29 Νοεμβρίου. Η έκθεση εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕθνικούΙστορικού Μουσείου «Επαναcύσταση’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2651064065, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (εκτός Τρίτης).

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας