ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ζητούνται ήρωες» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Μια πρωτότυπη δράση, με τίτλο «Ζητούνται ήρωες», πρόκειται να υλοποιήσει τις επόμενες μέρες το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, που προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς τους μετά το μεγάλο διάστημα παύσης κάθε δραστηριότητας λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με και χωρίς αναπηρία, και πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex και E-Seminars.
«Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις χρειαζόμαστε ήρωες και ηρωίδες. Καλούμε δυνατούς και δυνατές, έξυπνους και έξυπνες, γενναίους και γενναίες να σώσουν τον πλανήτη μας. Δουλειά τους, να κάνουνε πέρα τα εμπόδια, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Στόχος μας, να κατακτήσουμε τον κόσμο», τονίζεται, μεταξύ άλλων στην πρόσκληση για τη δράση.
Χωρίς να αποκαλύψει το αντικείμενο της στους συμμετέχοντες, τους μεταφέρει σε ένα πλαίσιο με φανταστικά μέρη και χαρακτήρες, στο οποίο δημιουργούν ελεύθερα και αυτόνομα μια νέα ταυτότητα που θα τους κάνει τους «Ήρωες στη δική τους ιστορία». Σκοπός του προγράμματος είναι οι Ήρωες, μέσα στις φανταστικές τους ιστορίες, να μάθουν να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους, να ξεπεράσουν τις όποιες προκλήσεις, να κάνουν πέρα τα εμπόδια, να συνεργάζονται και να επικοινωνούν για το κοινό καλό.
Για να γίνει κάποιος Ήρωας, πρέπει να ακολουθήσει τα «Πέντε Βήματα για να γίνεις Ήρωας»: Να ακούσει και να διαβάσει την πρόσκληση, να επιλέξει τη στολή του, να τραβήξει βίντεο ή φωτογραφία του, να πει το όνομά του και τι ήρωας είναι, καθώς και να στείλει τη φωτογραφία ή το βίντεό του στο crisprod17@gmail.com. Στο ίδιο e-mail καλούνται να στείλουν τη συμμετοχή τους και όσοι θέλουν να εμπλακούν ως έμπιστοι Βοηθοί τους.
Η πρώτη ημέρα των Βοηθών είναι αύριο Τρίτη (19:00-20:00), ενώ των Ηρώων την Πέμπτη 25 Ιουνίου (17:00). Η δράση θα πραγματοποιείται καθημερινά και σε ώρες ευνοϊκές μετά από συνεννόηση με τους Ήρωες και του Βοηθούς. Απαραίτητη προϋπόθεση του προγράμματος, η προσβασιμότητα του στους συμμετέχοντες, οπότε θα δοθούν οδηγίες για το πώς να συμμετέχουν στα online μαθήματα, όπως και στις δραστηριότητες τους.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 22 ώρες και διαρθρώνεται ως εξής:
Πρώτη εβδομάδα (23-27 Ιουνίου): Καλωσόρισμα και πρώτη γνωριμία με τους Βοηθούς, τους Ήρωες και τους γονείς του προγράμματος.
Δεύτερη εβδομάδα (29 Ιουνίου-3 Ιουλίου): Ατομικές συνεδρίες με θεματική «Η δική μου Ιστορία». Οι συμμετέχοντες διαμορφώνουν τον κόσμο της δικής τους ιστορίας και την ταυτότητα τους ως Ήρωες.
Τρίτη εβδομάδα (6-10 Ιουλίου): Ατομικές συνεδρίες με θεματική «Το ταξίδι του Ήρωα». Οι συμμετέχοντες έρχονται αντιμέτωποι με δοκιμασίες και προκλήσεις για να βρουν την τελική λύση.
Τέταρτη εβδομάδα (13-15 Ιουλίου): Ομαδικές συνεδρίες με θεματική «Ήρωες, ενωθείτε!». Κατά τη διάρκεια της τέταρτης εβδομάδας ολοκληρώνονται οι ατομικές περιπέτειες των ηρώων, ξεκινάει η λειτουργία τους σε ομάδες.
Η δράση είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, ήρωες και βοηθούς.
Υπεύθυνος δράσης είναι ο Κωνσταντίνος Χρηστιάς, BSc. δάσκαλος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, με πιστοποίηση στη θεατροπαιδαγωγική δράση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο (6957669184) ή e-mail (crisprod17@gmail.com).

Σχετικά άρθρα

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο

«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων