ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Παρουσίαση της εκδοτικής σειράς minima

Τέσσερα βιβλία από την εκδοτική σειρά minima παρουσιάζουν το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (Μ.Ι.Ε.Τ.) τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο συγγραφέας και πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Σταύρος Ζουμπουλάκης θα παρουσιάσει τα βιβλία «Η δόξα των σιδηροδρόμων» του Tony Junt και «Η συμμετοχή μας σ´ αυτόν τον πόλεμο» του Hans Jonas, και ο ποιητής και διευθυντής του ΜΙΕΤ Διονύσης Καψάλης τα βιβλία «Ο Σαίξπηρ σήμερα» του Stephen Greenblatt και «Ο ξένος – Δύο δοκίμια για την εξορία» του Richard Sennett.
Η σειρά minima του ΜΙΕΤ περιλαμβάνει σύντομα δοκίμια από το ευρύ θεματικό πεδίο των Επιστημών του Ανθρώπου. Φιλοδοξία της είναι να επαληθεύσει την ιδέα που ενέπνευσε τον σχεδιασμό της: το μικρό μέγεθος ενός κειμένου όχι μόνο δεν αποκλείει, αλλά μπορεί κάλλιστα να συμβαδίζει με την ξεχωριστή αξία του, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του, τη σημασία του για τους μελετητές και για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο