ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Για γυναίκα, καλή είναι» με την Ήρα Κατσούδα

Τη δεύτερη σόλο παράστασή της με τίτλο «Για γυναίκα, καλή είναι» θα παρουσιάσει η ταλαντούχα stand up comedian Ήρα Κατσούδα στα Γιάννενα και το Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση, η οποία έρχεται μετά την επιτυχημένη stand up comedy «Χωρίς Γλουτένη», διαθέτει κείμενα ολόφρεσκα, ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα (ή περίπου) και τίτλο σίγουρα βγαλμένο από τη ζωή. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης; «Κάποιοι θεατές που στο τέλος της παράστασης θεωρούν σκόπιμο να μοιραστούν μαζί σου τη σκέψη τους ότι “Μπράβο, για γυναίκα καλή είσαι”. Και μετά σου γυρίζει το μάτι. Ε, και μετά το κάνεις παράσταση!», λέει η δημιουργός.
Η Ήρα Κατσούδα ασχολείται επαγγελματικά µε το stand up comedy, με συνεχείς παραστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα. Το 2017-2018 παρουσίασε τη σόλο της παράστασης με τίτλο «Χωρίς Γλουτένη», που έγινε sold out σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σε συνεργασία με τον Ανδρέα Πασπάτη παρουσίασαν το 2014 το πρώτο stand up comedy battle στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παράστασης «Ο καθένας τα δικά του», ενώ το 2016 το πρώτο ζωντανό stand up comedy talk show «The Comedians» (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης). Μεταξύ άλλων, έχει παρουσιάσει την τελετή απονομής των βραβείων ΕΒΓΕ (2019), το TEDx NTUA στην Αθήνα (2018) και συμπαρουσιάσει την τελετή έναρξης του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2018). Συμμετείχε στο Stand up for U για το πρόγραμμα «Νονός της Unicef», το οποίο αναμεταδόθηκε από τον ALPHA. Είναι από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης, ενώ είναι υπεύθυνη για πολλές βραδιές Open Mic. Επίσης, έχει γράψει το θεατρικό έργο «Ο Γάμος», που επί δύο χρόνια ήταν sold out στην Θεσσαλονίκη, ενώ έχει εργαστεί και ως ηθοποιός και κειμενογράφος διαφημίσεων. Σπούδασε Οικονομικά (Α.Π.Θ.), κλασική μουσική, χορό και υποκριτική.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στο ταμείο και 8 ευρώ στην προπώληση, η οποία γίνεται καθημερινά στο Θέατρο Έκφραση.

Σχετικά άρθρα

«Πιάστηκα» με τον Κώστα Μαλιάτση στον Πολυχώρο Αγορά

«Ήρθε η ώρα του Καραμανλή (Χωρίς Μέσον)» στο Θυμωμένο Πορτραίτο

Η Ήρα Κατσούδα επιστρέφει με το «Μινιμάλ»