Πολιτισμός

«Εκκωφαντικές σιωπές»: Ένας πολύχρωμος συναισθηματικός κόσμος

Δεν υπήρχε περίπτωση να προσπεράσει κανείς την πρωτότυπη έκθεση με τον τίτλο «Εκκωφαντικές σιωπές», που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής» για ένα τριήμερο, έως τις 19 αυτού του μήνα. Και τούτο γιατί η πολυχρωμία και η στοίχιση των περίεργων προσώπων σε μια αρμονική σχέση, τραβούσε την προσοχή όλων.

Η Τζέσυ Χριστοδουλίδου είναι η δημιουργός και είναι από την Ηγουμενίτσα. Πρόκειται για μια καλλιτέχνιδα, που βγάζει από τον εσωτερικό της κόσμο όλα τα συναισθήματά της και τα μετασχηματίζει σε χρώματα, πρόσωπα και παραστάσεις. Ο κόσμος της είναι συναρπαστικός κι αυτό φαίνεται αν παρατηρήσει κανείς τα έργα της, όσο πολύπλοκα κι αν δείχνουν.

Όση ώρα μείναμε στην αίθουσα την Τετάρτη το βράδυ, τελευταία ημέρα της έκθεσης, εισπράξαμε ομορφιά και άπειρα συναισθήματα.

«Άρχισα να ζωγραφίζω τα δυο τελευταία χρόνια, όταν αυτό που κρυβόταν μέσα μου, άρχισε να με πιέζει αφόρητα. Το παιχνίδι με τα χρώματα με βοήθησε να ανακαλύψω την ψυχική μου γαλήνη. Δημιούργησα το δικό μου πολύχρωμο καταφύγιο. Στην πορεία της εξέλιξής μου μέσω της τέχνης απόχτησα μια τεράστια φωνή για την αποδοχή του αυτισμού… Από μικρή είχα την αίσθηση ότι είμαι διαφορετική. Νιώθω ήρεμη και ασφαλής μέσα από την δική μου ουτοπική πραγματικότητα», γράφει η ίδια στο μικρό σημείωμά της που παίρνουμε στα χέρια μας αυτό το βράδυ.

Η Τζέσυ είναι αγιογράφος και μαζί με τον επίσης αγιογράφο σύζυγό της Σωτήρη Μπούση, καθημερινά δημιουργεί τον δικό της πολύχρωμο κόσμο. Τα δυο αγόρια τους ίσως να τους ακολουθήσουν στο ονειρεμένο ταξίδι τους, στο οποίο υποκλινόμαστε.

Σχετικά άρθρα

«(Δια)βιώνοντας με τον αυτισμό» από το Τμήμα Λογοθεραπείας

Ο άθλος των δασκάλων

Λουκία Τζάλλα

Ο κόσμος της μινιατούρας σε μια έκθεση