Πολιτισμός

Το «Μαγικό Δέρμα» του Κ. Σαμαρά προβάλλει η ΚΟΠΙ

Την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Σαμαρά «Μαγικό Δέρμα» (Magic Skin), βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, θα προβάλει η Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τρίτη 7 Μαΐου, στις 9.30 το βράδυ, στον πολιτιστικό ολυχώρο «Δ. Χατζής», με ελεύθερη είσοδο.

Το «Μαγικό Δέρμα» προβάλλεται για πρώτη φορά στα Γιάννενα και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.
Τρέχοντας απεγνωσμένα να ξεφύγει από μια ζωή γεμάτη αποτυχίες και απορρίψεις, ο Νίκος βουτάει στα βαθιά νερά της ανθρώπινης επιθυμίας. Στα χέρια του κρατάει το δώρο ενός ηλικιωμένου παλαιοπώλη: ένα παλιό κομμάτι δέρμα, χαραγμένο με μια διαβολική συμφωνία, που του υπόσχεται τα πάντα, με κόστος την ίδια του τη ζωή. Ο Νίκος δέχεται το στοίχημα και βλέπει την πραγματικότητα να μεταμορφώνεται σε μια φρενίτιδα πάθους, μουσικής και ανησυχητικών οιωνών. Σε αυτήν την περιπέτεια θα τον ακολουθήσουν η αγαπημένη του Κρίστι και ο φίλος του Στέφανος, μαζί με ντίβες της όπερας και μίμους φωνών, μυστηριώδεις σωσίες και αλλόκοτους ιερείς. Καθώς κατεβαίνει σταδιακά τα σκαλοπάτια της τρέλας, ο Νίκος αναρωτιέται αν μπορεί να ξυπνήσει από μια ζωή που μοιάζει όλο και περισσότερο με όνειρο. Θα καταφέρει, άραγε, να εξερευνήσει το πιο σκοτεινό δωμάτιο της επιθυμίας του, το οποίο μοιάζει απροσπέλαστο ακόμα και για τον ίδιο;
Πρωταγωνιστούν οι Χάρης Φραγκούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Ανδρέας Κοντόπουλος, Τζένη Θεωνά, Γιάννης Μπέζος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Χάρης Ρώμας, Μπέτυ Αρβανίτη, Κώστας Βασαρδάνης, Κώστας Βουτσάς, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μανώλης Σπύρου, Δημήτρης Φραγκιόγλου και Αλκης Παναγιωτίδης.

Σχετικά άρθρα

«News From Home» στις προβολές της ΚΟΠΙ

«Η Κάλπικη Λίρα» στις προβολές της ΚΟΠΙ

«Παραγγελιά» από την ΚΟΠΙ στο καφενείο «Το Κιούπι»