Πολιτισμός

«Ο Ελέφας» του Κώστα Βοσταντζόγλου στο Καμπέρειο

Το έργο «Ο Ελέφας» του Κώστα Βοσταντζόγλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο Καμπέρειο Θέατρο από την Τετάρτη 10 έως το Σάββατο 20 Απριλίου.

Ο Ελέφας είναι μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα αναπτύσσεται με ξεκαρδιστικούς διαλόγους, που αποκαλύπτουν όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα. Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.
Παίζουν οι Σοφία Καλεμκερίδου (Γωγώ), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μήτσος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Τάσος) και Μαριάννα Πουρέγκα (Βούλα).
Οι παραστάσεις της Τετάρτης και της Κυριακής ξεκινούν στις 7 το απόγευμα και την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 9 το βράδυ. Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ το κανονικό και 7 ευρώ το μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι και μέλη ΚΑΠΗ), ενώ η είσοδος για τους άνεργους είναι δωρεάν. Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5, Αρχοντικό Πυρσινέλλα), καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι. Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2651025670 και 6972445707.

Σχετικά άρθρα

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων – Με 14 παραστάσεις ο «Ερασιτεχνικός Μάιος»

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»