Πολιτισμός

Ο Χρήστος Γιώτης ζωγραφίζει περιοχές της λίμνης

Έκθεση ζωγραφικής – σχεδίου του Χρήστου Γιώτη με θέμα «Περιοχές της λίμνης. Πρώτη προσέγγιση» παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, στον εκθεσιακό χώρο «Δημ. Χατζής», από την Πέμπτη 21 έως το Σάββατο 30 Μαρτίου (ώρες λειτουργίας 7 το απόγευμα έως 10 το βράδυ).

Ο Χρήστος Γιώτης γεννήθηκε στην Άρτα το 1969. Παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής ζωγραφικής στο κέντρο τέχνης και πολιτισμού στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με καθηγητή τον Βαγγέλη Δημητρέα, απ’ όπου αποφοίτησε το 2001. Από το 2004 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και από 2016 μέλος του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου.
«Η εργασία μου αναφέρεται σε επιμέρους περιοχές της λίμνης των Ιωαννίνων, που μου πρόσφεραν αφορμές για εικαστική έρευνα και μελέτη. Το υγρό στοιχείο της, καθώς και το στερεό (καλαμιώνες, λεύκες, κομμένοι κορμοί δέντρων, φυτά, ψαρόβαρκες, άλλα μέσα κι άλλα έξω από το νερό), όπως παρουσιάζονται τις διάφορες εποχές του χρόνου, αποτέλεσαν την κυριότερη πλευρά της θεματολογίας μου. Εικόνες άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο επεξεργασμένες, με οξύτητα στην όραση, κυρίως στα σχέδια αλλά και στα χρώματα, σε σχέση με προηγούμενες εργασίες μου, άλλοτε με λιτότητα και καθαρότητα κι άλλοτε με περισσότερη ανάλυση και πολλαπλότητα στη γραμμή», αναφέρει, μεταξύ άλλων, για τα έργα του ο Χρήστος Γιώτης.

Σχετικά άρθρα

«Αναδρομή» του Κώστα Ντιού στην γκαλερί «Τεχνοχώρος»

Ηπειρωτικός Αγών

Μια έκθεση ζωγραφικής, που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις

Έκθεση ζωγραφικής του Λουκά Λούκα

Ηπειρωτικός Αγών