Πολιτισμός

«Κασσάνδρα. Σπουδή Μνήμης Στη Βία» στο Politheatro

Την ομάδα «Θέατρο των ορίων» και την παράστασή της «Κασσάνδρα. Σπουδή Μνήμης Στη Βία», σε διασκευή και σκηνοθεσία Βασίλη Γουργούλη, φιλοξενεί για έξι παραστάσεις το Politheatro | performing arts.

«Κυρία 40 με 50 ετών, εσώκλειστη σε μια εκκοσμικευμένη «φυλακή» ενός μεγαλοαστικού δώματος,παρέα με την κατάθλιψη και το αλκοόλ, μπήκε πολύ ευγενικά στον κόπο να μου ταχυδρομήσει για να μου πει οτι αισθάνεται ακόμη ζωντανή και οτι θα της άρεσε να της έστελνα σαν απάντηση ένα κομμάτι της δικής μου ζωής, πιστεύοντας οτι οι δυο ζωές μπορούν να συνηχούν σε κάποια βαθύτερη επικοινωνία, αν και τόσο διαφορετικές. Δέχτηκα. Η απάντηση εστάλη με μια ιδιάζουσα σκηνοθετική προσέγγιση πάνω σ’ ένα ταξίδι προς το πρόσωπο, τον επαναπροσδιορισμό, τη λύτρωση, την αποκάλυψη της συστηματικής κεκαλυμμένης βίας, με όχημα μια εναπομείνουσα παραγκωνισμένη πια «θέα»: τη μνήμη», αναφέρεται σε κείμενο για το έργο.
Ερμηνεύει η Σοφία Zήση, τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Γιάννης Γαλλίτης, την επιμέλεια κίνησης έχει η Λάουρα Τσιάτη και το κοστούμι επέλεξε η Mαριαλένα Ζωγάκη.
Οι έξι παραστάσεις θα δοθούν τα τριήμερα 15-17 και 22-24 Φεβρουαρίου, στις 9.15 το βράδυ, στον χώρο τέχνης Politheatro | performing arts (Δημάρχου Ιωαννίδη 4).
Γενική είσοδος 10 ευρώ και 5 ευρώ για μαθητές, φοιτητές και κατόχους κάρτας ανεργίας.
Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2651022995 και6955416236, καθώς και στο e-mail politheatro2@gmail.com.

Σχετικά άρθρα

«Κυρά Βασιλική» με τη Σοφία Ζήση στο Αρχοντικό Μίσιου

Καταγγέλλουν την απαξίωσή τους από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Αποστόλης Τζελέτας

Οι πρόσφυγες σε ρόλο πρωταγωνιστή

Ηπειρωτικός Αγών