ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ο Βασιλιάς με το Δέντρο στην Καρδιά» για επτά Κυριακές

Την παράσταση «Ο Βασιλιάς με το Δέντρο στην Καρδιά» παρουσιάζει η νεοσύστατη Ομάδα Θεάτρου Μπαγαμπόντο στο Θυμωμένο Πορτραίτο, από την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή έως τις 17 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί.

Πρόκειται για ένα ηπειρώτικο παραμύθι γεμάτο εικόνες και συμβολισμούς, το οποίο θίγει ζητήματα όπως η αγάπη, η συγχώρεση, η δύναμη του μαζί, η ματαιότητα της βίας, αλλά και την θεραπευτική λειτουργία της αφήγησης.
Δύο ηθοποιοί μεταμορφώνονται σε περισσότερους από δέκα διαφορετικούς χαρακτήρες, αξιοποιώντας τεχνικές όπως η αφήγηση, η παντομίμα, η αναπαράσταση και η εμψύχωση μάσκας και αντικειμένων. Με ελάχιστα σκηνικά μέσα, με πρωτότυπη μουσική αλλά και διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια, στήνουν μια παράσταση, που μιλά με αμεσότητα στα παιδιά και τους επιτρέπει να γίνουν κομμάτι της ιστορίας.
Περίληψη του παραμυθιού: Δύο νεαρά αδέλφια -από βασιλική γενιά- με πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες, ορφανεύουν από γονείς και καλούνται να διοικήσουν το παλάτι. Η βασιλοπούλα είναι «καλή, έξυπνη και φρόνιμη», ενώ το βασιλόπουλο «είναι ζουρλό, μπανταλό και ανάποδο». Οι δύο αντίρροπες δυνάμεις, της δημιουργίας και της καταστροφής, συνυπάρχουν και ισορροπούν μέχρι τη στιγμή που μια τρίτη εξωτερική δύναμη θα μπει με δόλο ανάμεσα τους. Τότε το βασιλόπουλο θα διώξει με βίαιο τρόπο την αδερφή του απ’ το παλάτι και ενώ οι τύψεις δε θα τον αφήνουν σε ησυχία, εκείνη, ξενιτεμένη, θα ζει τη δική της περιπέτεια. Η δύναμη της συγχώρεσης θα τους ξαναενώσει και θα κάνει το βασιλόπουλο να συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο της βίας.
Τους χαρακτήρες ερμηνεύουν η Κίκα Ζαχαριάδου και ο Γιάννης Κοντός, οι οποίοι έκαναν και τη διασκευή και τη σκηνοθεσία. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση Βασίλης Λαγδάς, σκηνογραφία/ενδυματολογία Ιωάννα Λισγάρα, επιμέλεια κίνησης Άννα Παπανικολάου, κατασκευή μάσκας και σχεδιασμός διάδρασης Κίκα Ζαχαριάδου, κατασκευή σκηνικού Άκης Μάστακας, στίχοι τραγουδιού «Από κλαδί, λουλούδι» Μαρία Κεβρεκίδου, φωτογραφίες Κατερίνα Κούρου, σχεδιασμός αφίσας/προγράμματος Χρήστος Λέντζαρης.
Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά. Από 4 ετών. Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ το κανονικό, 8 ευρώ το μειωμένο (κάτω των 16 ετών, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές και σπουδαστές), ενώ υπάρχει και οικογενειακό εισιτήριο (2 ενήλικες και 2 παιδιά) στα 30 ευρώ. Δε διατίθεται τερματικό POS. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 6947888501.

Σχετικά άρθρα

«Ο Βασιλιάς με το Δέντρο στην Καρδιά» επιστρέφει