ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Μπαίνει δυναμικά και στην κατηγορία των σνακ η «Δωδώνη»

Την επέκτασή της στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων σηματοδοτεί για τη «Δωδώνη» το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά μιας σειράς σνακ τυριού, με στόχο να αποτελέσει έναν δυνατό παίκτη της αγοράς πέραν από μια σημαντική γαλακτοκομική δύναμη.

Τα σνακς τυριού με φέτα, τομάτα και ρίγανη, με φέτα και καραμελωμένο κρεμμύδι και με φέτα, χαλαπένιο και τσίλι, με την επωνυμία «Δωδώνη Baked Cheese Thins», σε συσκευασίες των 50 γραμμαρίων, βρίσκονται ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετς, ενώ θα είναι διαθέσιμα και σε μικρότερα σημεία πώλησης, όπως περίπτερα.
Τα νέα προϊόντα παρουσίασε στα τοπικά ΜΜΕ ο διευθύνων σύμβουλος της «Δωδώνη» Μιχάλης Παναγιωτάκης, κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι στοχευμένα το λανσάρισμα έγινε αυτή την περίοδο, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να έχει μια νέα επιλογή παράλληλα με την παρακολούθηση των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.
Τα σνακ τυριού παράγονται στο εργοστάσιο της Unismack στο Κιλκίς, εταιρεία την οποία είχε εξαγοράσει το 2019 η Lime Capital Partners, κοινών συμφερόντων με την SI Foods, που πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών της «Δωδώνη» στη CVC Capital. Η έρευνα διήρκησε δύο χρόνια και ταπροϊόντα κυκλοφόρησαν πρώτα στο εξωτερικό, πριν αποφασιστεί το λανσάρισμά τους στην ελληνική αγορά με κάποιες προσαρμογές.
Για μια ιστορικά σημαντική στιγμή για τη «Δωδώνη» έκανε λόγο ο κ. Παναγιωτάκης, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν, υψηλής διατροφικής αξίας, που δεν έχει χρωστικές ουσίες, δεν έχει συντηρητικά, χωρίς γλουτένη και λακτόζη. «Είναι κάτι ενδιάμεσο από τσιπ και σνακ. Είναι ένα premium προϊόν, με βάση 70% τη φέτα και από μόνο του δημιουργεί μια ξεχωριστή κατηγορία», ανέφερε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας την κυκλοφορία και άλλων προϊόντων στην κατηγορία των σνακ.
«Υπάρχουν πολλά πράγματα, που μπορούν να γίνουν με τη φέτα. Είμαστε ακόμη στην αρχή. Η “Δωδώνη” δε θέλει να μείνει πίσω, θέλει να είναι μπροστά», σημείωσε, μην αποκλείοντας και το ενδεχόμενο εξαγορών.
Αναφερόμενος, τέλος, στα φυτικά επιδόρπια Plant’d, που έθεσε σε κυκλοφορία από την άνοιξη, ο κ. Παναγιωτάκης είπε πως έχουν εξαιρετική επιτυχία. Μάλιστα, στα προϊόντα με βάση τη βρώμη βρίσκεται στη 2η θέση, ενώ γενικά στα φυτικά επιδόρπια είναι στην 4η θέση. Και σε αυτή την κατηγορία αναμένεται να υπάρχουν νέα προϊόντα το επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Εμπλουτίζει τη σειρά φυτικών προϊόντων της η ΔΩΔΩΝΗ

Διακρίσεις της ΔΩΔΩΝΗ στα Chefs’ Choice Awards 2024

Στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» η ΔΩΔΩΝΗ