Στόχος είναι η επισκεψιμότητα να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό του 2019, η οποία ήταν η καλύτερη τουριστικά και αεροπορικά χρονιά για τη χώρα και την περιοχή μας, μια πορεία που όμως διακόπηκε λόγω του κορωνοϊού.
Φέτος επιδιώκεται ανάκαμψη τόσο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όσο και πανευρωπαϊκά, γεγονός που βοηθά και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων σε μια προσπάθεια να ανακάμψει και να προσελκύσεις και νέες αεροπορικές εταιρίες, low cost αλλά όχι μόνο, διευρύνοντας το δίκτυο διασύνδεσης της πόλεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στις ευοίωνες προοπτικές αναφέρθηκε ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας και σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων για αεροπορικά ζητήματα Ευθύμιος Σέρμπης.
Το θετικό είναι ότι από τις 13 Μαΐου ενεργοποιείται το πτητικό πρόγραμμα της Apollo, με τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως από Στοκχόλμη, Γκέτενμποργκ, Κοπενχάγη και Όσλο, με το τελευταίο να αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου.
Παράλληλα, για πρώτη φορά, στο πτητικό της πρόγραμμα εντάσσει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων η Air Serbia, που θα πραγματοποιεί πτήση τσάρτερ από το Βελιγράδι.
Σύμφωνα με τον κ. Σέρμπη, αναμένεται ανάκαμψη στο επίπεδο του 90% του 2019, δηλαδή να φτάσουν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων περίπου 65.000 επιβάτες την περίοδο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.
Ο κ. Σέρμπης αναφέρθηκε στη δυνατότητα ανεφοδιασμού, που παρέχει πλέον το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και μπορεί να εξυπηρετεί εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις, ενώ σημαντική «ώθηση» δίνει και η νέα ιστοσελίδα του αεροδρομίου που δημιούργησε η Ένωση, προκειμένου να δίνει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους.
Μάλιστα, από την απήχηση της ιστοσελίδας, φαίνεται μεγάλο ενδιαφέρον από την περιοχή της Γερμανίας, που σημαίνει πως Γερμανοί αλλά κυρίως απόδημοι Έλληνες ενδιαφέρονται για μια αεροπορική σύνδεση, κάτι βέβαια που επιδιώκουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της περιοχής.