ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Φεύγει από τον Λούρο για να αναπτυχθεί αλλού

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Ηπείρου να προχωρήσει σε διακοπή των εργασιών του καταστήματός της στον Λούρο Πρέβεζας, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση της στις 28 Μαΐου.

Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου το κατάστημα θα κατεβάσει ρολά και οι κάτοικοι του Λούρου και της γύρω περιοχής θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Πρέβεζα για τις συναλλαγές τους, ενώ στον χώρο του καταστήματος στον Λούρο θα συνεχίσει να λειτουργεί μόνο το ATM.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα Ηπείρου, με την ενέργεια αυτή στοχεύει στη μέγιστη αξιοποίηση και αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία του δικτύου καταστημάτων της με το άνοιγμα νέων, σε περιοχές που μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσία.
Η αντίδραση έχει να κάνει με το ότι το κατάστημα της Τράπεζας Ηπείρου στον Λούρο ήταν το μοναδικό κατάστημα τράπεζας στην περιοχή, εξυπηρετώντας τους κατοίκους στις συναλλαγές και άλλες υποθέσεις τους.
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου απέστειλε ο πρόεδρος της κοινότητας Λούρου Σπύρος Γκούρας, μετά από συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Λούρου του δήμου Πρέβεζας Κ. Παγγέ και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λούρου Κ. Κοψάρη. Ο κ. Γκούρας σημειώνει ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος θέτει σοβαρά εμπόδια στις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής και ενισχύει την υποβάθμιση της περιφέρειας, καθώς γεννά σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, επιχειρηματιών, καταστηματαρχών, συνταξιούχων.
«Το κατάστημα αυτό εξυπηρετεί όχι μόνο την τοπική κοινωνία του Λούρου, αλλά και όλα τα υπόλοιπα χωριά της δημοτικής ενότητας Λούρου, όπως Ωρωπό, Στεφάνη, Άνω και Κάτω Κοτσανόπουλο, Σφηνωτό, Άνω και Κάτω Ρευματιά, Βρυσούλα, Άνω Ράχη, Σκιαδά καθώς και μεμονωμένους οικισμούς. Το κατάστημα αυτό, το οποίο είναι και το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα, πέραν των επαγγελματιών, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ατόμων της τρίτης ηλικίας αλλά και ευπαθών ομάδων, οι οποίοι αδυνατούν να καταφύγουν σε συναλλαγές μέσω internet και στην περίπτωση που κλείσει, θα υπόκεινται πλέον σε μεγάλη ταλαιπωρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με την τράπεζα, ενισχύοντας τις ατελείωτες ουρές, καθώς θα ελλοχεύει και σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους εξαιτίας της σοβαρής πανδημίας του κορωνοϊού. Να υπενθυμίσω ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας καθώς και όλοι οι συνταξιούχοι ήταν αυτοί που πρώτοι μετέφεραν τις συντάξεις τους σε λογαριασμούς του εν λόγω καταστήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται», αναφέρει μεταξύ άλλων και ζητά την αναστολή της απόφασης.

Σχετικά άρθρα

Ενεργοποίηση της δυνατότητας πληρωμών μέσω IRIS Payments από την Τράπεζα Ηπείρου

Ψηφίζουν Ioannina Lake Run οι δρομείς

Ηπειρωτικός Αγών

Μια νέα συνεργασία με άξονα το Open Mall της Άρτας