ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

«Πίνδος» και «Δωδώνη» βραβεύτηκαν για την παραγωγή «ελληνικής αξίας»

Τρόφιμα και ποτά που η πρώτη τους ύλη προέρχεται από τη «μάνα γη», προϊόντα τεχνολογίας που επινόησαν ελληνικά «μυαλά» και διέπρεψαν στο εξωτερικό, αλλά και ελληνικά ξενοδοχεία που έχουν διακριθεί για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους, αποτελούν μερικές από τις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται επιτυχώς Έλληνες επιχειρηματίες, παράγοντας «ελληνική αξία», και οι οποίοι βραβεύτηκαν από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η βράβευση των Ελλήνων επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Ελληνική Αξία», που έχει καθιερωθεί ως θεσμός επιβράβευσης και προβολής της υγιούς μεταποιητικής δραστηριότητας, και ανάμεσά τους βρέθηκαν και δύο επιχειρήσεις των Ιωαννίνων. Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος», το οποίο παρέλαβε ο πρόεδρός του Ανδρέας Δημητρίου, ενώ το βραβείο «Περιφερειακής Αριστείας Ηπείρου» απέσπασε η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», το οποίο παρέλαβε ο αντιπρόεδρός της Ιωάννης Βιτάλης από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο.
«Είμαστε περήφανοι για τις βιομηχανίες που δημιουργούν Ελληνική Αξία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης στον χαιρετισμό του στην 7η τελετή απονομής του θεσμού Βραβεία «Ελληνική Αξία», διευκρινίζοντας πως πρόκειται για όλες εκείνες τις σύγχρονες επιχειρήσεις, που αποτελούν παράδειγμα στον τόπο που είναι εγκατεστημένες, αφού με τόλμη και με αποφασιστικότητα επενδύουν πρώτα στον ανθρώπινο παράγοντα και ακολούθως σε νέες τεχνολογίες, καταφέρνοντας να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες διεθνώς ανταγωνιστικά. «Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι όλες, τους κερδοφόρες, ενώ έχουν καταφέρει να αυξάνουν κάθε χρόνο τον αριθμό των απασχολουμένων, να καινοτομούν και να αναπτύσσουν αξιοζήλευτη διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα», πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι μετά την ανακήρυξη του ΣΒΕ ως ενός εκ των έξι εθνικών κοινωνικών εταίρων, ο θεσμός απέκτησε αυξημένο κύρος και διαφορετική σημασία. Η βράβευση δεν περιορίστηκε στις τέσσερις περιφέρειες του βορειοελλαδικού τόξου, αλλά πλέον αφορούσε δυναμικές βιομηχανίες από ολόκληρη τη χώρα.

 

Σχετικά άρθρα

Συνεργασία Δωδώνη -Μιλιόρα Φάρμ για εισκόμιση γάλακτος και όχι μόνο

Δωδώνη: Στη Vivartia το σύνολο των μετοχών

Προβληματισμός για το κόστος και την ποιότητα της ενέργειας

Αποστόλης Τζελέτας