ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Ανοίγει τις πύλες της η «Πανηπειρωτική 2019»

Την Τετάρτη 3 Απριλίου ανοίγει τις πύλες της στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων η έκθεση «Πανηπειρωτική 2019», που διοργανώνεται από την εταιρία «Κύκλος», υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ, της περιφέρειας Ηπείρου, των δήμων Ιωαννιτών, Δωδώνης και Ζίτσας, καθώς και του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη.
Και η φετινή έκθεση είναι προσανατολισμένη στον τουρισμό, καθώς συνδυάζεται με την έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα – Ελλάδα 365 μέρες» και το «2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας», που θα αναπτυχθούν σε έκταση 8.000 τ.μ., με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του μορφολογικού κάλλους της ελληνικής επικράτειας, καθώς και την προβολή των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, την ανάδειξη της γαστρονομικής κουλτούρας της Ηπείρου και τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Με δύο περίπτερα θα συμμετέχει ο δήμος Δωδώνης, δίνοντας δυναμικό παρών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στόχος της συμμετοχής είναι η προβολή του τουριστικού προϊόντος του δήμου και η καθιέρωσή του ως ένας πολυδιάστατος κι ανταγωνιστικός προορισμός στην ελληνική και παγκόσμια τουριστική αγορά. Παράλληλα, στο επίπεδο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, ο δήμος Δωδώνης θα φιλοξενήσει τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας από ντόπιους παραγωγούς. Στο ευρύτερο πλαίσιο ανάδειξης των τουριστικών προορισμών, του τοπικού πολιτισμού και της γαστρονομικής κουλτούρας του δήμου Δωδώνης, απώτερος σκοπός είναι η διαμόρφωση μιας προοπτικής σύναψης ποικίλων εμπορικών συμφωνιών, με επίκεντρο την τοπική αγορά.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, την Πέμπτη και την Παρασκευή, από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει τις πύλες της η «Πανηπειρωτική 2024»

Το τουριστικό του προϊόν και τοπικά προϊόντα προβάλλει ο Δήμος Ζίτσας

Το πολιτιστικό του απόθεμα παρουσιάζει ο Δήμος Δωδώνης στην Πανηπειρωτική Έκθεση