ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

40 χρόνια ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με τετραήμερο επετειακών εκδηλώσεων

Σαράντα χρόνια δημιουργίας συμπληρώνει φέτος το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων και θα το γιορτάσει με ένα τετραήμερο επετειακών εκδηλώσεων από τις 27 έως και τις 30 Απριλίου.

Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 27 Απριλίου (18.00-20.00) με το εργαστήριο «Φύγαμε για παράσταση!». «Σου αρέσει να γράφεις κείμενα; Μήπως σου αρέσει να διαβάζεις θεατρικά έργα και να τα φαντάζεσαι επί σκηνής; Σου αρέσει να παρακολουθείς παραστάσεις; Στο “Φύγαμε για παράσταση!” μπορείς να γράψεις, να φανταστείς και να παρακολουθήσεις τη δική σου μοναδική παράσταση. Ανακάλυψε το δημιουργό που κρύβεις μέσα σου!», αναφέρεται σε κείμενο για το εργαστήριο. Δηλώσεις συμμετοχής στο ergastiriadipethei@gmail.com με τίτλο «ΕΤΟΙΜΗ/ΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ», γράφοντας ονοματεπώνυμό και τηλέφωνο μέχρι και τις 23 Απριλίου. Το εργαστήριο είναι για άτομα από 18 ετών. Περιορισμένος αριθμός θέσεων για τους παίκτες.
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διαδικασία δημιουργίας θεατρικού έργου, μπορούν να βρίσκονται στο Καμπέρειο θέατρο στις 6 το απόγευμα. Ταυτόχρονα μπορούν να περιηγηθούν στο φουαγιέ του θεάτρου και στα καμαρίνια, για να δουν προγράμματα, αφίσες και φωτογραφίες από παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων από το 1983 μέχρι σήμερα. Επίσης, θα μπορούν να δοκιμάσουν εδέσματα από τον μπουφέ που θα επιμεληθεί το τμήμα μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Η δεύτερη δράση είναι μια βραδιά παιχνιδιών με τίτλο «Απόψε παίζουμε!», την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 9 το βράδυ. «Αναρωτήθηκες ποτέ πόσα έργα έχει ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ; Όχι; Ήρθε η μέρα που θα μάθεις! Μας αρέσουν τα παιχνίδια, μας αρέσουν τα κουίζ και στις 28 Απριλίου θα μετράμε πόντους από τις 9 το βράδυ μέχρι αργά! Αν θέλεις να παίξεις μαζί μας, να αποκαλύψεις τις γνώσεις σου, να μαντέψεις, να ρισκάρεις, να παίξεις παντομίμα και να μάθεις νέες πληροφορίες για το θέατρο και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, δήλωσε συμμετοχή στο email ergastiriadipethei@gmail.com, μέχρι 23 Απριλίου, με τίτλο «ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ», γράφοντάς μας το ονοματεπώνυμό σου και το τηλέφωνό σου. Μόνη προϋπόθεση να είσαι πάνω από 18 ετών. Περιορισμένος αριθμός θέσεων για τους παίκτες», αναφέρεται στην πρόσκληση συμμετοχής. Τη βραδιά παιχνιδιών μπορεί να παρακολουθήσει και το κοινό στη σκηνή του Καμπερείου, χωρίς να απαιτείται κράτηση θέσης.

Το Σάββατο 29 Απριλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις. Η πρώτη έχει τίτλο «Παιχνίδια στη σκηνή του Καμπέρειου» και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους. Από τις 111 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι τα παιδιά 5-12 ετών θα συμμετέχουν σε ένα εργαστήριο κατασκευών και σε μια διαδικασία ανασύνθεσης – αναδημιουργίας αφίσας των 80s – 90s και αναδημιουργίας κοστουμιού από ανακυκλωμένα υλικά. Θα ακολουθήσουν οι έφηβοι, από τις 1.30 έως τις 3 το μεσημέρι, με παντομίμα και αυτοσχεδιασμούς, εικόνες και βίντεο από παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ που ανέβηκαν στη σκηνή του πριν 5, 10, 20 ή και 30 χρόνια. Δηλώσεις συμμετοχής στο ergastiriadipethei@gmail.com με τίτλο «παιχνίδια για παιδιά» ή «παιχνίδια για εφήβους», γράφοντας όνομα, ηλικία και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η δεύτερη δράση του Σαββάτου έχει τίτλο «Talk Show: Μία βραδιά για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων» και πραγματοποιείται επίσης στο Καμπέρειο Θέατρο, με ώρα έναρξης 9.15 το βράδυ.
Πρόκειται για μία βραδιά αφιερωμένη στα 40 χρόνια λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε μία γιορτινή ανασκόπηση από το 1983 μέχρι και σήμερα. «40 χρόνια Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων σημαίνει πλούσια θεατρική παραγωγή, συνεργασίες με καλλιτέχνες, αστείρευτη δημιουργία, έμπνευση και αφοσίωση στην τέχνη του θεάτρου. Αυτό το βράδυ συνομιλούμε με ανθρώπους που έχουν εργαστεί στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, θυμόμαστε στιγμές από άλλες δεκαετίες, και ερχόμαστε λίγο πιο κοντά στο θέατρό μας», αναφέρεται σε σημείωμα για τη βραδιά, στην οποία θα συμμετέχει και το Τμήμα Ενηλίκων της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Παρουσίαση Μαρία Κεβρεκίδου και Χρήστος Χρήστου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το τετραήμερο εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, με τους «Αγώνες Αυτοσχεδιασμών». Δύο ομάδες παικτών, έτοιμες να αυτοσχεδιάσουν μέχρι τελικής πτώσεως! Για κάθε αυτοσχεδιασμό οι ομάδες θα έχουν στα χέρια τους τέσσερα στοιχεία, που θα διαλέγουν στην τύχη: αριθμό παικτών, τίτλο, είδος και διάρκεια αυτοσχεδιασμού. Ένας διαιτητής θα βρίσκεται ανάμεσά τους για να εξασφαλίζει την τήρηση των κανόνων. Σε ρόλο-έκπληξη το κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής στο email ergastiriadipethei@gmail.com με θέμα «Αγώνες Αυτοσχεδιασμών-θέλω να παίξω» ή «Αγώνες Αυτοσχεδιασμών-θέλω να παρακολουθήσω», γράφοντας όνομα και τηλέφωνο. Περιορισμένος αριθμός θέσεων για τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι.
Την οργάνωση-εκτέλεση παραγωγής του τετραημέρου έχει η Μαρία Κεβρεκίδου. Συντονισμός Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου, Άννα Μπούτνιοκ, Ζωή Παπούλια, Χρήστος Χρήστου. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ευχαριστεί το τμήμα ενηλίκων της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, τη διδάσκουσα Άννα Μπούτνιοκ και την WOW Branding and Design για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο