Ο πρώτος προσωρινός πρόεδρος της Δημοκρατίας Μιχαήλ Στασινόπουλος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ στα Ελευθέρια των Ιωαννίνων το 1975
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Ελευθέρια Ιωαννίνων από το 1975 έως το 2022» με τον φακό του Ι. Μπράτη

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από εορτασμούς της επετείου απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό περιλαμβάνει η έκθεση φωτογραφίας του Ιωάννη Μπράτη με θέμα: «Ελευθέρια Ιωαννίνων από το 1975 έως το 2022. Ένας διαχρονικός εορτασμός της απελευθέρωσης της πόλης», που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στον εκθεσιακό του χώρο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 110α Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων.

Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες, που αποτυπώνουν στιγμιότυπα από τις επισκέψεις πρωθυπουργών, Προέδρων της Δημοκρατίας, προσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας, πολιτικών του τόπου και δημοσιογράφων εν ώρα εργασίας.
Ο Ιωάννης Μπράτης, ο οποίος έως και το 1999 υπηρετούσε στο γραφείο εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, κατάφερε να συνδυάσει την επαγγελματική του δραστηριότητα με το μεράκι του για τη φωτογραφία. Αξιοποιώντας το μεράκι του, περιηγήθηκε στον κόσμο της φωτογραφίας αποτυπώνοντας με τον φακό του μοναδικές στιγμές και συμβάντα με βάση την προσωπική του οπτική αντίληψη και αισθητική. Πιστεύει ότι «όταν αγαπάς κάτι, δεν το μετανιώνεις και πετυχαίνεις» και ότι «η φωτογραφία δεν είναι ένα απλό χόμπι, είναι “έρωτας” διαχρονικός». Γι’ αυτό και έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους φωτορεπόρτερ της Ηπείρου.
Με τον φακό του δεν έχει καταγράψει μόνο όλες τις επετειακές εκδηλώσεις της 21ης Φεβρουαρίου, αλλά και όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις της πόλης μας, όπως: εθιμοτυπικοί εορτασμοί, επισκέψεις και ομιλίες πολιτικών αρχηγών, εγκαίνια, ημερίδες με διάφορα θέματα, εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων, ποδοσφαιρικούς αγώνες κ.ά.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 13 έως 24 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 11:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 21:00 καθημερινά. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα.