ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Επιστροφή στην κοινωνία για 13 μέλη του ΚΕΘΕΑ

Τρία χρόνια μετά την προηγούμενη εκδήλωση και έπειτα από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος πραγματοποίησε την τελετή Ολοκληρώσεων των 13 μελών της Κοινωνικής Επανένταξης του Προγράμματος.

Με τη συγκεκριμένη τελετή επισφραγίζεται η θεραπευτική πορεία των ανθρώπων, που άλλαξαν τρόπο ζωής και επανήλθαν ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία.
Στην τελετή έδωσαν το παρών ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου και Οδυσσέας Πότσης, εκπρόσωποι της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», η αντιδήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών Χριστίνα Κωτσαντή, ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας και «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη, εκπρόσωποι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», το επίτιμο μέλος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ Βάσω Παπαδιώτη, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Σοφία Μαρκούλα, εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών και των κοινωνικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών φορέων.
Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, αρχικά τιμήθηκαν οι εθελοντές του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και παρουσιάστηκε ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο από τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας. Τα μέλη, που ολοκλήρωσαν, ευχαρίστησαν τις οικογένειές τους, τους θεραπευτές τους και την ομάδα τους. «Ένα μπράβο σε μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λ. Τους εθελοντές του τμήματος εκπαίδευσης ευχαρίστησε η Μ., που πέρασε μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο. «Απέκτησα έναν αδερφό» είπε ο Γ. και όλοι μαζί στάθηκαν στο νόημα της προσπάθειας, το οποίο επισήμαναν στα παιδιά που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στις μονάδες του ΚΕΘΕΑ.
Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος ευχαριστεί θερμά την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.