ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Συνέδριο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του παιδιάτρου

Το 32ο Συνέδριο «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση του Παιδιάτρου» διοργανώνει η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το συνέδριο είναι πανελλήνιας εμβέλειας και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από πανεπιστημιακά και νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Grand Serai, στα Γιάννενα.
Το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες σε θέματα παιδιατρικής αιματολογίας, παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, νεογνολογίας, παιδιατρικής αλλεργιολογίας, παιδιατρικής νεφρολογίας, εφηβικής ενδοκρινολογίας, παιδικής καρδιολογίας, επείγουσας παιδιατρικής και άλλα.
Η τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Ευεργετών» του ξενοδοχείου «Grand Serai», έχει ξεχωριστή σημασία φέτος, καθώς θα τιμηθεί η μνήμη της αείμνηστης καθηγήτριας Παιδιατρικής Αντιγόνης Σιαμοπούλου–Μαυρίδου, παρουσία αρχών της πόλης και του Πανεπιστημίου, συναδέλφων της και φοιτητών.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της τελετής θα πραγματοποιηθεί προσκεκλημένη ομιλία, ανοιχτή για το κοινό, αναφορικά με τους κινδύνους του διαδικτύου, με τίτλο «Γονείς, παιδί και διαδίκτυο» και με ομιλητή τον αντιστράτηγο ε.α της ΕΛ.ΑΣ., πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, ειδικό ερευνητή – πραγματογνώμονα ηλεκτρονικών εγκλημάτων Μανώλη Σφακιανάκη.
Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν και πιστοποιείται με 19 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (CME-CPD credits).
Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://pediatric-ioannina.