ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Επιστρέφει μετά από τρία χρόνια το Καρναβάλι του Κατσικά

Μετά από τρία χρόνια επιστρέφει το Καρναβάλι του Κατσικά, με τον Δήμο Ιωαννιτών, το Πνευματικό του Κέντρο και την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Κατσικά να συνενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο η φετινή διοργάνωση να είναι η μεγαλύτερη και η πιο πετυχημένη.

«Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός ορόσημο για την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας και από τα μεγαλύτερα του Δήμου μας. Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει, ώστε να έχουμε μία αναβαθμισμένη καρναβαλική παρέλαση», ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας και έκανε γνωστό ότι τα γκρουπ, αλλά ακόμη και μεμονωμένοι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν, θα στηριχθούν με στολές που θα δοθούν.
Κάλεσμα σε όλους να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά Μίλτος Γήτας, εκφράζοντας τη χαρά όλων για το ότι το Καρναβάλι του Κατσικά επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω των μέτρων για την πανδημία. «Θα είναι μία ευκαιρία για να ανταμώσουμε και πάλι και απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους», σημείωσε, ενώ ευχαριστίες στον Δήμο και το Πνευματικό Κέντρο εξέφρασε η εκπρόσωπος της Κοινότητας Χρύσα Κολτσίδα, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής.
Το Καρναβάλι θα γίνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Από την 1η Φεβρουαρίου και κάθε μέρα, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά (τηλέφωνα 6949711534, 6974410193).
Μουσική θα παίξει ο Χάρης Τσίτος ενώ την παρουσίαση θα κάνουν η Βίλιαν Στασινού και ο Μίλτος Γήτας.
Με την λήξη της καρναβαλικής παρέλασης, στην πλατεία του Κατσικά θα ανάψει η τζαμάλα και θα στηθεί το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Σχετικά άρθρα

Κέφι, χορός και ευφάνταστες μεταμφιέσεις στο Καρναβάλι Κατσικά (φωτορεπορτάζ)

Χωρίς τζαμάλες, καρναβάλια και Κούλουμα λόγω κοροναϊού

Ματαιώνονται το Καρναβάλι Κατσικά και τα Κούλουμα στα Λιθαρίτσια