ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Στολίδια, παραμύθια, δώρα και κεράσματα για τους μαθητές του Δήμου Δωδώνης

Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή, αφιερωμένη στους μαθητές, διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Δωδώνης, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Δωδώνης, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης και τη θεατρική του ομάδα «Δωδωναία Σκηνή».

Στη γιορτή πήραν μέρος όλοι οι μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Επισκοπικού, Αβγού, Κρυφοβού, Μουσιωτίτσας, Ρωμανού και από τα νηπιαγωγεία Κρυφοβού και Μουσιωτίτσας, οι οποίοι μετακινήθηκαν στο Δημαρχείο με λεωφορεία που μίσθωσε η Σχολική Επιτροπή.
Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του ΚΔΑΠ, κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, με τα οποία στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δημαρχείου, υπό τους ήχους τραγουδιών. Στη συνέχεια, οι ηθοποιοί της «Δωδωναίας Σκηνής» αφηγήθηκαν στα παιδιά επιλεγμένα κείμενα από το κλασικό παραμύθι του Καρόλου Ντίκενς «Σκρουτζ, Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία». Λίγο πριν τη λήξη της γιορτής, ο Άγιος Βασίλης έκανε την εμφάνισή του, ενθουσιάζοντας τους μικρούς μαθητές και μοιράζοντας δώρα και ευχές.
Η γιορτή φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ήταν γεμάτη από χριστουγεννιάτικα στολίδια και φωτάκια, με όμορφες μουσικές, για να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές σε μια εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κεράσματα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και χυμούς.
«Στα χρόνια του έντονου δημογραφικού προβλήματος για τη χώρα μας και της ερήμωσης των χωριών μας, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, ως τοπική αρχή, είναι να έχουμε… το νου μας στα παιδιά. Η σταθερή φροντίδα και συνεχής βελτίωση των σχολικών μας υποδομών είναι υποχρέωση, το να κερδίσουμε το χαμόγελο των μαθητών του Δήμου μας χαρίζοντάς τους ένα μικρό δώρο, είναι χαρά μας», τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Σχετικά άρθρα

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος

Στην αντιπολίτευση με τεκμηριωμένη κριτική και εποικοδομητικές προτάσεις