ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» το Λύκειο Ζωσιμαίας

Τον τίτλο «Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για το έτος 2021-2022 κατέκτησε το Πρότυπο Γ.Ε.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, μετά από επιτυχή αξιολόγηση των δράσεών του στο πλαίσιο του προγράμματος European Parliament School Ambassadors.

Η τελετή απονομής των τίτλων στο Λύκειο Ζωσιμαίας και στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στον χώρο του σχολείου από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Χάρη Κούντουρο.
Το Πρότυπο Γ.Ε.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων συμμετείχε κατά τη σχολική χρονιά 2021-22 με εννέα εκπαιδευτικούς, 15 μαθητές, που επελέγησαν με κλήρωση, και περισσότερους από 50 εθελοντές μαθητές του σχολείου. Υλοποίησε με επιτυχία εκπαιδευτικές δράσεις, που σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τους Junior Ambassadors με τη συνδρομή και υποστήριξη των Senior Ambassadors του σχολείου, σε ένα μαθησιακό περιβάλλον που δημιουργεί διαρκώς ευκαιρίες για ανάδειξη και καλλιέργεια των ικανοτήτων και δεξιοτήτων όλων των μαθητών.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, η σχολική κοινότητα του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων αισθάνεται αφενός υπερήφανη για τη φετινή βράβευση αφετέρου υπεύθυνη για τη συνέχιση και περαιτέρω ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του σχολείου μέσα από δράσεις, με νέους στόχους, όραμα και ενθουσιασμό.

Σχετικά άρθρα

Μαθήτρια του ΓΕΛ Ζωσιμαίας σε διαδικτυακή συζήτηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το «ΒΗΜΑ της Ζωσιμαίας» στα περίπτερα

«Παρενέργειες» από τη λειτουργία της Ζωσιμαίας ως Πρότυπο Λύκειο