ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Κάθε Οκτώβριος είναι μήνας κατά του Καρκίνου του Μαστού. Κατά του καρκίνου της μητέρας μας, της αδελφής μας, της κόρης μας, της συναδέλφου, της καλύτερής μας φίλης…

Όλες οι γυναίκες που νόσησαν από καρκίνο και όσοι τους κρατούσαν το χέρι στη διάρκεια αυτής της μάχης, αποτελούν πρότυπα δύναμης, ελπίδας και διάδοσης του μηνύματος: Η πρόληψη αποτελεί προτεραιότητα.
Η Myrtaly Congress, θέλοντας να αποτελέσει έναν «κρίκο» σε αυτή την αλυσίδα ευαισθητοποίησης και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Δωδώνη» του ξενοδοχείου «Du Lac». Η ημερίδα διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Συλλόγου «Είμαστε Μαζί» και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από την αντιπρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ομότιμη καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νίκη Αγνάντη και την πρόεδρο του Συλλόγου «Είμαστε Μαζί» Εύα Γκίκα.
Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τη Διευθύντρια του Παθολογοανατομικού/Κυτταρολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου με θέμα «Δε φοβάμαι τον καρκίνο», τον υπεύθυνο της Μονάδας Παθήσεων Μαστού Χειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, καθηγητή Χειρουργικής Χαράλαμπο Χαρίση με θέμα «Όλα όσα θα θέλατε να ξέρατε για τον καρκίνο του μαστού», τον Διευθυντή ΕΣΥ της Ογκολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, παθολόγο – ογκολόγο Ελευθέριο Καμπλέτσα με θέμα «Νεότερες θεραπείες στον καρκίνο του μαστού», την ψυχολόγο στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων Ανδρομάχη Κόλλια με θέμα «Ψυχοκοινωνικές επιδράσεις του καρκίνου μαστού σε γυναίκες και τις οικογένειές τους» και τον MD, PhD, πλαστικό χειρουργό, επιστημονικό συνεργάτη της Κλινικής Λευκός Σταυρός Αθηνών Γεώργιο Ε. Παπανικολάου με θέμα «Πλαστική αποκατάσταση μαστού: Αναπλάθοντας την θηλυκότητα».

Σχετικά άρθρα

Δωρεά ενός αυτόματου απινιδωτή στο Κ.Υ. Βουτσαρά από τη Myrtaly Congress

Η Myrtaly Congress ενίσχυσε το Κέντρο Υγείας Πραμάντων

Teddy Bear Afternoon Tea για καλό σκοπό