SONY DSC
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Χάλκινος» ο Γ. Τζαχρήστας στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο μαθητής των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων Γιώργιος Τζαχρήστας στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας, στις 6-16 Ιουλίου, για πρώτη φορά με φυσική παρουσία από την έναρξη της πανδημίας.

Η ελληνική ομάδα, όπως αναφέρει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της σε συγκέντρωση μονάδων και με δύο αργυρά μετάλλια, τρία χάλκινα και μια εύφημη μνεία, βρέθηκε μπροστά από χώρες με μεγάλη παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό.
Οι μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας, αναδείχθηκαν, όπως κάθε χρόνο, μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στην πρώτη φάση του οποίου συμμετείχαν 25.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Η οικογένεια του Γ. Τζαχρήστα, εκτός από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ευχαριστεί θερμά τον πάτερ Αθανάσιο Ίσκο, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννη Βουγιούκα, την πρόεδρο του φιλανθρωπικού σωματείου «Προμένεια» (Daughters of Penelope AHEPA Hellas) Πόπη Ζαβακοπούλου, τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρη Γκίκα και τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρι για την πίστη τους και την υλική και ηθική στήριξη ενός δύσκολου και διαρκούς αγώνα προς την κορυφή.