dav
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Φόρεσαν τα γιορτινά τους

Γέμισαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες το κτίριο της περιφέρειας Ηπείρου και το δημαρχείο των Ιωαννίνων, με το γιορτινό κλίμα να συμπληρώνουν τα χαμόγελα των μικρών παιδιών αλλά και των μεγάλων, που πέρασαν το κατώφλι του το πρωί της Δευτέρας.

Τα κάλαντα στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχιμάνη, τους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους έψαλαν τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου, το Λύκειο Ελληνίδων, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, η Αδελφότητα Ποντίων, 8η Ταξιαρχία και το σχολείο της Δερβιτσάνης, φορώντας παραδοσιακές στολές.

Τις ευχές του ενόψει της εορταστικής περιόδου, έδωσε κ. Καχριμάνης, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τους επισκέπτες που προτίμησαν και τίμησαν την Ήπειρο για τις γιορτές, καθώς και τους απόδημους που δεν ξέχασαν τις πατρογονικές τους εστίες.

«Τις ημέρες των Χριστουγέννων πρέπει όλοι μας να έχουμε μια ψυχική ανάταση και να σκεφτόμαστε το βασικό μήνυμα των γιορτών: Το «αγαπάτε αλλήλους». Πρέπει και σε αυτή τη χώρα όλοι μας να συνεργούμε για να αλλάξουμε τον τόπο. Με σεβασμό σε αυτούς που παράγουν. Γιατί δυστυχώς για πάρα πολλά χρόνια φτάσαμε σε ατραπούς, οι οποίες δεν είναι χρήσιμες για την κοινωνία, δίνοντας αξία σε ανθρώπους που δεν προσφέρουν τίποτε στον τόπο μας και αφήσαμε σε δεύτερη φάση τους ανθρώπους του μόχθου».

Κάλαντα κι ευχές στο δημαρχείο

Με γιορτινή διάθεση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Παπαδιώτης, οι αντιδήμαρχοι Β. Μέγα και Π. Κολόκας και ο Γραμματέας του δήμου Κ. Μπαμπασίκας υποδέχθηκαν τη μπάντα της 8ης Μεραρχίας, την Αδελφότητα Ποντίων, το Λύκειο Ελληνίδων, τη Φιλαρμονική του δήμου, το Χορευτικό του ΠΚΔΙ και τη Χορωδία Πλατάνου, που έψαλαν τα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ευχήθηκε καλές γιορτές και καλωσόρισε τους πολλούς επισκέπτες, που για μια ακόμη φορά ανέδειξαν τα Γιάννενα σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.
«Εύχομαι σε όλους τους πολίτες του δήμου Ιωαννιτών, υγεία, ευτυχία, προκοπή, δημιουργικότητα και αξιοπρέπεια. Ταυτόχρονα απευθύνω ένα μεγάλο καλωσόρισμα στους επισκέπτες μας κι εύχομαι να περάσουν τα καλύτερα Χριστούγεννα και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας.

Από τη μεριά μας έχουμε φροντίσει με πολλές εκδηλώσεις αυτές οι μέρες να είναι μέρες χαράς και σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους εργαζόμαστε για ένα δήμο εξωστρεφή, για να γίνουν τα Γιάννενα η μητρόπολη της Ηπείρου που θα αναλάβουν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Επειδή όμως οι εποχές που ζούμε εξακολουθούν να είναι δύσκολες και υπάρχουν ανάγκες, η δημοτική αρχή συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου, σεβόμενη πάντα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τις καλύτερες ευχές μου σε όλους για τα Χριστούγεννα», σημείωσε ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων