ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προχωρά η υπόθεση του νέου καταστήματος κράτησης

Στο Υπουργείο Οικονομικών υποβάλλεται αυτές τις ημέρες ο φάκελος για την παραχώρηση από τον Δήμο Ιωαννιτών της έκτασης στην κοινότητα Κόντσικας, προκειμένου να ανεγερθεί το νέο σωφρονιστικό κατάστημα των Ιωαννίνων.

Σε στενή συνεργασία, ο Δήμος με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρούν τις διαδικασίες, με στόχο να μη χαθεί άλλος χρόνος και να μην «κολλήσει» το εγχείρημα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά.

Από την πλευρά του Δήμου, μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες παραχώρησης της έκτασης και αποδοχής από την άλλη πλευρά και πλέον ο φάκελος μεταβιβάζεται στο υπουργείο Οικονομικών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και τυπικά. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση των αναγκαίων περιβαλλοντικών μελετών, ώστε να ακολουθήσει το τελευταίο στάδιο, αυτό της προκήρυξης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται πως η εκπόνηση προμελετών και μελετών για το έργο, καθώς και ο σχεδιασμός της διαδικασίας για την κατασκευή του νέου Καταστήματος Κράτησης μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), γίνεται με την συνδρομή της Μονάδας Μελετών Κατασκευών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΜΟΜΚΑ), μετά την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφή τον περασμένο Απρίλιο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε και την παραχώρηση στον Δήμο Ιωαννιτών της έκτασης και των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου καταστήματος κράτησης στο Σταυράκι, για να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. «Είμαστε σε καθημερινή στενή συνεργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

 

Σχετικά άρθρα

Σε επιχειρησιακή λειτουργία το Κοινό Κέντρο Επαφής στην Κακαβιά

«Τρέχει» το θέμα του νέου καταστήματος κράτησης

Κατάρτιση στη «Συντήρηση κτιρίων» για 30 κρατούμενους