ΚαθημερινάΟικονομία

Στόχος η ανάδειξη της αμπελουργικής ζώνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού διασυνοριακού έργου «WINCOME» στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας στην Ελεούσα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων που συνθέτουν το διασυνοριακό εταιρικό σχήμα του έργου, από την Ελλάδα και από την Αλβανία.

«Καινοτόμο και πρωτοποριακό για την περιοχή με αναμενόμενη προστιθέμενη αξία» χαρακτήρισε το έργο ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, επισημαίνοντας πως οι δράσεις του, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την τοποθέτηση εκθετηρίου στην Τ.Κ. Ζίτσας, θα συμβάλουν στην ανάδειξη και προβολή της αμπελουργικής παράδοσης του τόπου, με οινοπροϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής καθώς και στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού.

Στη σπουδαιότητα του έργου, που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της αμπελουργίας και των οινικών προϊόντων, στάθηκε από την πλευρά της η περιφερειάρχης Κορυτσάς Ana Verushi.
Το «WINCOME», στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι ο δήμος Ζίτσας, χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg IPA CBC «Greece-Albania 2014-2020» κατά 85% από την Ε.Ε. και 15% από εθνικούς πόρους των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση