ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ένα φεστιβάλ που εξερευνά πολιτισμούς και κουλτούρες

Το φεστιβάλ «Tales & stories in Ioannina. Explore Cultural Drifts. Understanding, Acceptance, Participation» παρουσιάζουν το Διαπολιτισμικό Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης (ΔΙΑΚΕ) «Ακαδημία» και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Ένα φεστιβάλ που θα ενώσει ανήσυχες φωνές της πόλης, θα ανακαλύψει το διαφορετικό, θα εξερευνήσει πολιτισμούς και κουλτούρες. Από 31 Αύγουστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου, οργανώνονται έκθεση κόμικ, παρουσίαση του περιοδικού «Σχεδία», live , παρουσιάσεις , σεμινάρια, προβολές, με άξονα την κατανόηση, την αποδοχή και τη συμμετοχή.
Αύριο ξεκινά στον Μεντρεσέ του Βελή τζαμιού μία έκθεση εξωφύλλων του περιοδικού «Σχεδία», η οποία θα λειτουργεί έως την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στις 9 το βράδυ θα γίνει η ανακοίνωση διαγωνισμού για ημι-υπαίθριες εγκαταστάσεις (micro-architecture) και θα ακολουθήσουν μια παρουσίαση του περιοδικού Σχεδία και ένα live των αδελφών Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.
Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, επίσης στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στις 7 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του εγχειριδίου για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα με τίτλο «Compass» και στις 8 το βράδυ παρουσίαση του «Δικτύου Εθελοντών Προσφύγων», ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για πτυχές και ζητήματα γύρω από το προσφυγικό. Το φεστιβάλ, το οποίο οργανώνεται με την υποστήριξη των Tale of X Cities, Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης, ArtBOX.gr και HELEXPO, θα ολοκληρωθεί με μια συναυλία του 3rd Floor Quartet.