ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ συνάντησαν τον Στέφανο Ντούσκο

Τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν τα ΚΔΑΠ «Ρόδα» και «Σβούρα» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, όπου τα παιδιά τους, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς των Κέντρων, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για το άθλημα της κωπηλασίας.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη για τους μικρούς επισκέπτες ήταν η διά ζώσης συνάντησή τους με τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο Στέφανο Ντούσκο. Ο Στέφανος μίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά, τα οποία ενημέρωσε γενικά για την Κωπηλασία αλλά και για τις δραστηριότητες του Ομίλου. Δέχθηκε δε πολλές ερωτήσεις για την προσωπική του πορεία και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ξεκίνημά του ως νεαρός κωπηλάτης, στους αγώνες που έλαβε μέρος και στις επιτυχίες του ως αθλητής της ελληνικής Εθνικής Ομάδας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις δύο Ολυμπιάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα. Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού, τη σκληρή προπόνηση και τη διαμονή καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του χρόνου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά όπου διεξάγονται κοινόβια προετοιμασίας για διεθνείς διοργανώσεις.

Το μήνυμα που έδωσε στα παιδιά είναι να ονειρεύονται, να βάζουν στόχους και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τους πετύχουν. «Πρέπει να προσπαθήσεις και να κουραστείς για να πετύχεις κάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ο Στέφανος Ντούσκος

Ηπειρωτικός Αγών

Ο Στ. Ντούσκος πρώτος λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Σπουδαία πρόκριση του Στ. Ντούσκου στους Ολυμπιακούς

Ηπειρωτικός Αγών