ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Διήμερο εκδηλώσεων στον Γράμμο από το ΚΚΕ

Διήμερο εκδηλώσεων στον Γράμμο, με επίκεντρο το Μουσείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος στη Θεοτόκο Κόνιτσας, διοργανώνουν οι Οργανώσεις Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας και Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή.

Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, θα γίνει στις 8 το βράδυ της πρώτης ημέρας πολιτική εκδήλωση, με θέμα «Η διάσωση των παιδιών από τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και η συμβολή των σοσιαλιστικών χωρών», με ομιλήτρια το μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας του ΚΚΕ Κατερίνας Μιχαλιού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξουν βιωματικές αφηγήσεις φιλοξενούμενων -τότε παιδιών- στις σοσιαλιστικές χώρες. Τον χώρο θα πλαισιώνουν δύο εκθέσεις με θέμα την πολιτική προσφυγιά, όπου ανάμεσα στα άλλα παρουσιάζονται και πρωτότυπα υλικά σχετικά με τη διάσωση των παιδιών από τον ΔΣΕ, από την περιοχή των χωριών της Κόνιτσας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η αλήθεια για τα παιδιά της Ελλάδας», που γυρίστηκε το 1948 από το κινηματογραφικό συνεργείο του ΔΣΕ «Η Ελεύθερη Ελλάδα».
Την Κυριακή, από το ίδιο σημείο, θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί ιστορικός περίπατος στα μονοπάτια των μαχητών του ΔΣΕ στον Γράμμο, όπου μέσα από την προγραμματισμένη διαδρομή θα γίνει επίσκεψη και στο Νοσοκομείο του ΔΣΕ. Η συμμετοχή στον ιστορικό περίπατο προϋποθέτει δήλωση στα τηλέφωνα 6936958901, 69340311832 και 2651033501.
Στο κάλεσμά τους, οι Οργανώσεις του Κόμματος σημειώνουν, μεταξύ άλλων, πως «η διάσωση τόσων χιλιάδων παιδιών και η φροντίδα για τη ζωή και τη μόρφωσή τους, που επέδειξαν τα κράτη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, αποτελούσε έμπρακτη εφαρμογή των αρχών του προλεταριακού διεθνισμού και ανιδιοτελή διεθνιστική αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.
Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, η Έρη Κόντου διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, τονίζοντας ότι οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν αποδείξει από την πρώτη φάση της πανδημίας ότι είναι ικανές να οργανώσουν δραστηριότητες χωρίς να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία διοργανωτών και συμμετεχόντων.

Σχετικά άρθρα

ΚΚΕ – Συγκέντρωση ενόψει ευρωεκλογών

Ν. Έξαρχος – Υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας για τους πυροσβέστες

«Προσάναμμα» για τις φωτιές η ακολουθούμενη πολιτική