ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Διαδικτυακό σεμινάριο παιγνιοθεραπείας από το «Ανοιχτό Παράθυρο»

Ένα βιωματικό διαδικτυακό σεμινάριο παιγνιοθεραπείας για γονείς, παιδαγωγούς και επαγγελματίες που δουλεύουν με παιδιά, διοργανώνει το «Ανοιχτό Παράθυρο» την Τρίτη 28 Απριλίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Το play therapy (παιγνιοθεραπεία) είναι μια παρέμβαση που χρησιμοποιεί ως μέσον το παιχνίδι και τις τέχνες. Μπορεί να οριστεί ως η διαπροσωπική εκείνη διεργασία, κατά την οποία ένας επαρκώς εκπαιδευμένος θεραπευτής εισηγείται και χρησιμοποιεί στοχευμένα τις θεραπευτικές δυνάμεις του παιχνιδιού, προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά να επιλύσουν τις ψυχολογικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να προλάβουν την εμφάνιση μελλοντικών δυσκολιών.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα μάθουν και θα βιώσουν μέσα από τις ασκήσεις το πώς οι βασικές αρχές της παιγνιοθεραπευτικής διεργασίας βοηθούν το παιχνίδι με τα παιδιά με έναν ουσιαστικό και βοηθητικό τρόπο, την καλύτερη κατανόηση του παιχνιδιού των παιδιών, την αξιοποίηση του παιχνιδιού για την ενθάρρυνση της συναισθηματικής έκφρασης των παιδιών, την πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική επικοινωνία με τα παιδιά, τη σχέση με τα παιδιά σε ποικίλα πλαίσια και υπό διαφορετικές συνθήκες, ενώ θα επαναπροσδιορίσουν και τη δική τους σχέση με το παιχνίδι. Παράλληλα, θα εξερευνήσουν τα εργαλεία της παιγνιοθεραπείας και τον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν στα διάφορα πλαίσια που αφορούν την ομάδα, όπως αναφέρει η συντονίστρια του σεμιναρίου Βίκυ Βάββα, MSc Ψυχικής Υγείας, δραματοθεραπεύτρια, παιγνιοθεραπεύτρια και σύμβουλος γονέων.
Δήλωση συμμετοχής στο anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com (μέχρι Δευτέρα 27/4). Το κόστος είναι 15 ευρώ για φοιτητές και ανέργους, και 20 ευρώ για επαγγελματίες. Θα δοθούν σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Σχετικά άρθρα

Ανοιχτή συζήτηση για τα όνειρα με τη Βίκυ Βάββα

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα από το Ανοιχτό Παράθυρο

Ομάδα γονέων θετικής διαπαιδαγώγησης στο «Ανοιχτό Παράθυρο»