ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων οργανώνει για τα παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου (11:00-13:00) με ένα δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, τα οποία θα ζωγραφίσουν ευφάνταστους χριστουγεννιάτικους πίνακες από κάρβουνο, με την καθοδήγηση των μελών του εργαστηρίου «ΖωγραφίΖΩ».
Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις. Από τις 11 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, ο Φον κουραμπιές και ο κόμης μελομακαρόνης συνομιλούν με παιδιά, 5 έως 8 ετών, για το νόημα των γιορτών σε μια χριστουγεννιάτικη αφήγηση της Βίκυς Βάββα. Θα ακολουθήσει, έως τις 2 το μεσημέρι ένα δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής κούκλας με τίτλο «Ξωτικά της τσέπης». Ο κουκλοποιός Σωκράτη Παππά από την ομάδα κουκλοθέατρου «Αντράλα» θα καθοδηγήσει παιδιά, ηλικίας 5 έως 8 ετών, να δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες.
Δύο δράσεις έχουν προγραμματιστεί και για την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου. Από τις 11 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια στα αγγλικά και στη συνέχεια να ζωγραφίσουν, αντλώντας έμπνευση από τους αγαπημένους τους ήρωες, σε μια δράση που σχεδίασε και οργανώνει το Playschool. Θα ακολουθήσουν έως τις 2 το μεσημέρι τα «Κουκλο-Γούρια», ένα δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων γουριών για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών, με τη συνδρομή του Σωκράτη Παππά.
Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, τα παιδιά καλούνται να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου με στολίδια που έχουν κατασκευάσει τα ίδια στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών (υπεύθυνη εργαστηρίου Αρετή Αντωνίου) και στη συνέχεια θα ακούσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες από την παιδοψυχολόγο Δώρα Τάτση.
Η αυλαία των εκδηλώσεων πέφτει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου (ώρες 11:00-14:00) με ένα ακόμη δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών. Με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλλια, τα παιδιά θα κατασκευάσουν σπιτάκια για τα ξωτικά των Χριστουγέννων.
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2651064065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, ώρες 10:00-17:00).

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας