ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Αναβιώνουν τα «Άκτια» στην Πρέβεζα

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, έλαβε χώρα ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της αρχαιότητας, η ναυμαχία του Ακτίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας περιόδου ευημερίας. Η αίγλη της Νικόπολης τονίστηκε από τον ιδρυτή της με τον εορτασμό των «Ακτίων», που περιλάμβαναν αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, ο δήμος Πρέβεζας, σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, ναυταθλητικά σωματεία, τοπικούς συλλόγους και φορείς, οργανώνουν ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αναδεικνύοντας τη διαχρονική ιστορία του θεσμού των «Ακτίων».
Το απόγευμα του Σαββάτου 31 Αυγούστου, στο Ναυτικό Μουσείο του δήμου Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα τη ναυμαχία του Ακτίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικό εργαστήριο για παιδιά στις 6.30 το απόγευμα, παρουσίαση της ναυμαχίας με χρήση τρισδιάστατης μακέτας στις 7.45 το απόγευμα και ομιλία με θέμα ιστορικές απεικονίσεις της ναυμαχίας του Ακτίου στις 8.30 το βράδυ. Την εκδήλωση θα προλογίσει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη.
Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το δημαρχείο, θα πραγματοποιηθεί Κολυμβητικός Διάπλους -δύο διαδρομών. Στις 10 το πρωί κολυμβητικός αγώνας 300 μ. για μικρούς κολυμβητές και μία ώρα αργότερα κολυμβητικός διάπλους Άκτιο-Πρέβεζα για ενήλικες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μετά τη λήξη των αγώνων θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.
Όποιος επιθυμεί, την ημέρα του αγώνα μπορεί να προσφέρει είδη ρουχισμού και τρόφιμα για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σχετικά άρθρα

Ήταν ο γιος…

Λουκία Τζάλλα

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στην Πρέβεζα

Ηπειρωτικός Αγών

Η Πρέβεζα κάνει τη διαφορά με πρωτότυπες δράσεις