ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Στη Νεμέρτσικα ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Τρεις πορείες στη Νεμέρτσικα προγραμματίζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη πορεία θα ξεκινήσει από την Άνω Μερόπη και θα καταλήξει στο Κεφαλόβρυσο διά μέσω του Προφήτη Ηλία. Είναι πορεία Α’ κατηγορίας και διάρκειας 4-5 ωρών.
Οι άλλες δύο πορείες θα ξεκινήσουν από τον Κακόλακκο και θα καταλήξουν επίσης στο Κεφαλόβρυσο. Η μία μέσω του Μπιτσικόπουλο (Β’ κατηγορίας, διάρκειας 6 ωρών) και η άλλη μέσω της κορυφής Μερόπη, σε υψόμετρο 2.208 μ. (Γ’ κατηγορίας, διάρκειας 8 ωρών, με αρχηγό τον Δημήτρη Γεωργούλη). Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται και οι διαδρομές θα επανεκτιμηθούν επί τόπου.
Εξοπλισμός: ορειβατικό μποτάκι, ζευγάρι μπατόν, γάντια, σκούφος, ζεστό ρόφημα σε θερμό, ατομικό φαρμακείο, αντιανεμικό – αδιάβροχο, γυαλιά ηλίου, νερό (τουλάχιστον 2L), καπέλο, κατάλληλο σακίδιο. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαγή των ρούχων.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7 το πρωί από την έξοδο του πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας. Εντός του λεωφορείου συστήνεται η χρήση μάσκας.
Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στα γραφεία του Συλλόγου (Σμύρνης 15). Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651022138.

Σχετικά άρθρα

Στις Αρρένες του Γράμμου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Άφησαν υποσχέσεις οι μικροί αναρριχητές του ΕΟΣ Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Συνοδεία Λυκείου της Αττικής σε μονοπάτια του Ζαγορίου