ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Διάσχιση της χαράδρας του Βίκου την Κυριακή

Διάσχιση της χαράδρας του Βίκου με τρεις πορείες οργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Η πρώτη θα ακολουθήσει τη διαδρομή Βίκος – Πηγές Βοϊδομάτη – Βίκος και είναι πορεία Α’ κατηγορίας, διάρκειας 4 ωρών. Η δεύτερη πορεία θα ξεκινήσει από το Μονοδένδρι και θα καταλήξει στον Βίκο μέσω της χαράδρας. Είναι πορεία Β κατηγορίας, διάρκειας 7 ωρών και αρχηγός θα είναι ο Άρης Μπαρτζώκας. Η τρίτη πορεία θα κινηθεί στη διαδρομή Μονοδένδρι – Βίτσα – Σκάλα Βίτσας- Χαράδρα – Βίκος και είναι Γ’ κατηγορίας, διάρκειας 8 ωρών. Αρχηγός θα είναι ο Γεώργιος Μπούτζας.
Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται και η διαδρομή θα επανεκτιμηθεί επί τόπου. Εξοπλισμός: ορειβατικό μποτάκι, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αντιανεμικό – αδιάβροχο, γυαλιά ηλίου, νερό (τουλάχιστον 2-3 L), καπέλο, κατάλληλο σακίδιο. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαγή των ρούχων.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 το πρωί από το πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας.
Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στα γραφεία του Συλλόγου (Σμύρνης 15). Οι τηλεφωνικές κρατήσεις ισχύουν μέχρι Παρασκευή βράδυ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651022138.

Σχετικά άρθρα

Στις Αρρένες του Γράμμου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Άφησαν υποσχέσεις οι μικροί αναρριχητές του ΕΟΣ Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Συνοδεία Λυκείου της Αττικής σε μονοπάτια του Ζαγορίου