ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: «Λειτουργεί ως “φέουδο” η Δ.Ε. Μπιζανίου»

Ως ανεξάρτητο «φέουδο» περιγράφεται η δημοτική ενότητα Μπιζανίου σε δελτίο τύπου της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», με αφορμή τη συνάντηση του επικεφαλής της Μωυσή Ελισάφ με τους υποψηφίους της εκεί.

Η αναφορά ότι λειτουργεί ως ένα ανεξάρτητο «φέουδο» και όχι ως οργανικό τμήμα του ενιαίου δήμου, αποδίδεται στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ωστόσο το ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός συμπεριλήφθηκε στο δελτίο τύπου της παράταξης έχει τη σημασία του, καθώς δείχνει μια σαφή διάθεση κριτικής προς τη δημοτική αρχή. Αποδέκτης στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον φαίνεται να είναι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Νάστος, που εκλέγεται στη Δ.Ε. Μπιζανίου, και λιγότερο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης, που ναι μεν την έχει στην αρμοδιότητά του, αλλά το πεδίο ενδιαφέροντός του είναι κυρίως στη Δ.Ε. Παμβώτιδας.
Το δελτίο τύπου συνεχίζει με αναφορά στο ότι πολλά προβλήματα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες, καθώς δεν υπήρξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπισή τους. «Σε πολλές περιπτώσεις έργα και δράσεις υλοποιούνται αποσπασματικά και κατά το δοκούν, στη λογική της ψηφοθηρίας», σημειώνεται.

Μήνυμα προς ΣΥΡΙΖΑ

Εξίσου ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και η δήλωση του κ. Ελισάφ, ο οποίος, αναλύοντας το προεκλογικό τοπίο, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, τόνισε ότι η παράταξη «Γιάννενα. Νέα Εποχή» στοχεύει στη διεύρυνση της δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
«Σεβόμαστε τα πολιτικά κόμματα, τα θεωρούμε κύτταρο της δημοκρατίας, όμως ο κομματικός εναγκαλισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης βλάπτει τόσο τα κόμματα όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς πορευόμαστε με βάση τις αρχές και το πρόγραμμά μας, χωρίς κομματικές άλλες εξαρτήσεις», επεσήμανε.
Η δήλωση αυτή μπορεί να εκληφθεί και ένα μήνυμα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι πλέον επιθυμητή η στήριξή του, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις από την παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή». Προφανώς, ο κ. Ελισάφ εκτιμά ότι μία στήριξη, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δε θα προσδώσει πόντους στην παράταξή του, αλλά θα τη ζημιώσει, «χρωματίζοντάς» την κομματικά. Και από τη στιγμή που το Κίνημα Αλλαγής δε φαίνεται να ανακοινώνει στήριξη σε κάποια παράταξη για τον δήμο Ιωαννιτών, η ανεξαρτησία μάλλον εξυπηρετεί καλύτερα τους σκοπούς του Μ. Ελισάφ.
Κατά τα άλλα, σκοπός της συνάντησης, όπως και των αντίστοιχων που προηγήθηκαν για τις άλλες δημοτικές ενότητες, ήταν η ανταλλαγή απόψεων, η καταγραφή των προβλημάτων, η κατάθεση εποικοδομητικών προτάσεων και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων για το επόμενο διάστημα. Οι υποψήφιοι θα επεξεργαστούν συγκεκριμένες προτάσεις για την περιοχή του Μπιζανίου, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο συνολικό πρόγραμμα της παράταξης και θα αποτελούν δέσμευση για την επόμενη τετραετία.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου