ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κανονικά στις εκλογές τα «Γιάννενα- Όμορφη Πόλη» του Π. Κολόκα

Κανονικά θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου η παράταξη «Γιάννενα- Όμορφη Πόλη» με επικεφαλής τον Παντελή Κολόκα, καθώς ο συνδυασμός του ανακηρύχθηκε από το Πρωτοδικείο, που έκανε αποδεκτή την αίτηση μεταρρύθμισης.

Στην αρχική του απόφαση το Πρωτοδικείο έκρινε πως «δεν πρέπει να ανακηρυχθεί ο συνδυασμός “Γιάννενα Όμορφη Πόλη” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κολόκα Παντελή του Μιλτιάδη, διότι δεν περιλαμβάνει τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων», καθώς απορρίπτονταν ένας υποψήφιος σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Ασβεστοχωρίου, διότι δεν επικύρωσε την υποψηφιότητά του μέσω της Ηλεκτρονικής Πύλης Δήλωσης Υποψηφιοτήτων, ενώ η επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση δεν είχε το απαραίτητο περιεχόμενο, καθώς και μία υποψήφια σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Κοσμηράς, διότι δεν πληροί τα προσόντα εκλογιμότητας, με δεδομένο ότι ο Δήμος εγγραφής της (Κεντρικών Τζουμέρκων) δεν ταυτίζεται με το Δήμο στον οποίο έχει δηλωθεί ως υποψήφια, η δε μεταδημότευσή της έλαβε χώρα μετά την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας. Κατά συνέπεια τα ψηφοδέλτια στις δύο δημοτικές κοινότητες κρίθηκαν ελλιπή, με δεδομένο ότι η δήλωση του συνδυασμού περιλαμβάνει μόνο δύο υποψήφιους σε σύνολο τριών εδρών.
Μετά την αίτηση μεταρρύθμισης, που κατατέθηκε τη Δευτέρα, το Πρωτοδικείο αποφάσισε να μεταρρυθμίσει την αρχική απόφαση για την ανακήρυξη των συνδυασμών, ανακηρύσσοντας και τον συνδυασμό «Γιάννενα Όμορφη Πόλη» ως υποψήφιο, προκειμένου να συμμετάσχει στα δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και τις τυχόν επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2023 που θα διενεργηθούν για την εκλογή δημοτικών αρχών του Δήμου Ιωαννιτών, «ήτοι υποψηφίων δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων κοινοτήτων και συμβούλων κοινοτήτων στο σύνολο του Δήμου Ιωαννιτών πλην των δημοτικών κοινοτήτων Ασβεστοχωρίου και Κοσμηράς». Με απλά λόγια, η λύση δόθηκε με την απόσυρση του συνόλου των υποψηφίων στις δύο αυτές δημοτικές κοινότητες, με την παράταξη του Π. Κολόκα, ωστόσο, να έχει ικανό αριθμό ψηφοδελτίων σε δημοτικές κοινότητες, καλύπτοντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις συμμετοχής του συνδυασμού.
«Η μεγάλη και πολύμηνη προσπάθειά μας δικαιώθηκε», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της παράταξης, που εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά την ανακήρυξη του συνδυασμού, με την απόφαση να χαρακτηρίζεται, μάλιστα, αναμενόμενη. Πλέον, όπως αναφέρεται στο ίδιο δελτίο τύπου, «ο επικεφαλής της παράταξης και όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, συνεχίζουν απρόσκοπτα τον έντιμο αγώνα τους ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου».
Για μια αναμενόμενη απόφαση έκανε λόγο σε δήλωσή της και η συντονίστρια της παράταξης και υποψήφια τοπική σύμβουλος Χρυσάνθη Αντέλη, ευχαριστώντας τον κόσμο που στήριξε την παράταξη. «Η δικαιοσύνη απεφάνθη αυτό που ήταν αναμενόμενο για εμάς. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε. Φάνηκε από την αρχή, από τον αγώνα και τη συσπείρωσή μας, ότι μόνο ψέματα δε λέγαμε απέναντι στους πολίτες. Είμαστε έτοιμοι, ως παράταξη, να είμαστε παρόντες δυνατά στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση

Ζητά πρωτοβουλίες για αιθαλομίχλη και ακρίβεια

Δεσμεύσεις Π. Κολόκα με το χέρι στην καρδιά