ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υπηρεσίες υδροκινησιοθεραπείας ξανά στο ΠΓΝΙ

Η μοναδική σε μέγεθος πισίνα δημόσιου νοσοκομείου, αυτή που βρίσκεται στο φυσιοθεραπευτήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, πρόκειται να επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Η πισίνα έχει διαστάσεις 7,5 επί 14 μέτρα. Η αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (κυκλοφορητές, φίλτρα ενεργού άνθρακα, σύστημα αυτόματης χλωρίωσης) και η τοποθέτηση τελευταίας τεχνολογίας οζονιστήρα, διασφαλίζει υψηλής ποιότητας νερού, που υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο και του οποίου η θερμοκρασία διατηρείται σταθερά στους 33~34 βαθμούς Κελσίου.

Οι υπηρεσίες υδροκινησιοθεραπείας που, στη φάση αυτή, μπορούν να παρασχεθούν, αφορούν σε: αυτοάνοσα ρευματολογικά νοσήματα, οστεοαρθρίτιδες, μετατραυματικά περιστατικά, μετεγχειρητικά περιστατικά από παθήσεις και κακώσεις της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων.

Η διοίκηση ευχαριστεί όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου που συνέβαλαν στην αναβαθμισμένη επαναλειτουργία της πισίνας, δίνοντας τη δυνατότητα στο Νοσοκομείο να παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν οξύτατες ανάγκες των πολιτών της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Ψυχιατρική ΠΓΝΙ: Αδυναμία εισαγωγής νέων περιστατικών λόγω κορωνοϊού

Ηπειρωτικός Αγών

Προς αποκατάσταση ο μαστογράφος

Γεωργία Χαλάτση

Κοπή πίτας και εγκαίνια