ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανακυκλώνουμε, αλλά δεν ξέρουμε πόσο

Άγνωστο παραμένει το πραγματικό ποσοστό ανακύκλωσης στην πόλη των Ιωαννίνων, αφού πέρα από τους μπλε κάδους, ένας μεγάλος όγκος ανακυκλώσιμων υλικών, κυρίων πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, κατευθύνονται στην «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», η οποία συνεχίζει να αρνείται να παραχωρήσει τα ακριβή στοιχεία στον δήμο.

Τουλάχιστον από την έναρξη της παρούσης δημοτικής θητείας, η δημοτική αρχή ζητά στοιχεία και έχει αποστείλει σχετικές επιστολές τόσο στα αρμόδια υπουργεία, όσο και στον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης και την εταιρία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», χωρίς αποτέλεσμα, όπως σημείωσε, για μια ακόμη φορά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας, προσθέτοντας πως έχει ζητήσει από την νομική υπηρεσία του δήμου να ελέγξει τους όρους τους σύμβασης και να βρεθεί τυχόν νομική λύση στο ζήτημα αυτό.

«Η αύξηση της ανακύκλωσης είναι μεν θετική, γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, από 12,5% την προηγούμενη χρονιά, πήγαμε στο 13%, αλλά αυτό το ποσοστό είναι εικονικό», σημείωσε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης στις 18 Μαρτίου, ο κ. Πήχας μαζί με τους μαθητές της Γ’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Ιωαννίνων διένειμαν ενημερωτικό υλικό και επαναχρησιμοποιούμενες, τσάντες ανακύκλωσης στους πολίτες.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Βασιλική Γκιζά, η οποία σημείωσε πως τα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα και συνεργάσιμα και πρόθυμα να εφαρμόζουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους.

Σχετικά άρθρα

Ανακύκλωσαν 16.228 μπουκάλια σε τρεις ώρες!

Ανακύκλωση και μικροσυσκευών στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

Μπλε κάδοι ανακύκλωσης και στον Δήμο Πωγωνίου